Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.852
% 4.05
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.852
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Analistler: Altın İçin Bu Gelişmelere ve Seviyelere Dikkat Edin!

ABD, Rusya’nın petrol üretimine yaptırım uygularken, Başkan Joe Biden bazı Avrupa ülkelerinin aynı şeyi yapmayacağını kabul etti. Altın piyasası da ABD’deki tırmanışın ardından henüz yeni bir ivme görmüyor. Piyasa zaten büyük ölçüde açıklamayı fiyatladı. Spot altın fiyatları, Salı günü 2.074,6 dolar ile yeni rekor seviyelere ulaştıktan sonra, Çarşamba günü yazının yazıldığı sıralarda, %1,90 düşerek 2.009 dolar seviyesine geriledi.

Analistler, sarı metalin iyi durumda kalmasını bekliyor

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, ABD, Rusya’nın petrol üretimine yaptırım uygularken, Biden bazı Avrupa ülkelerinin aynı şeyi yapmayacağını kabul etti. Ancak ABD ve müttefiklerinin Avrupa’nın Rus enerjisine olan bağımlılığını azaltmak için uzun vadeli stratejiler geliştirmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Analistler, Doğu Avrupa’daki savaşın finansal piyasalarda daha fazla kaos yaratması nedeniyle altın fiyatlarının iyi durumda kalmasını bekliyorlar. ABD’deki tırmanış muhtemelen enflasyon baskılarını artıracak ve halihazırda rekor seviyedeki benzin fiyatlarını daha da yukarı çekecek.

Joe Biden, Amerikalı tüketicileri Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını durdurmanın bir bedeli olacağı konusunda uyardı. Rusya’nın işgalinden bu yana ABD’de benzin fiyatlarının 75 sent arttığını kaydetti. Biden, “Bu eylemle gaz fiyatları daha da yükselecek” dedi.

“Altın boğalarının ellerinde lehlerine çalışacak bir as var”

Comex altın Salı sabahı, yakın vadeli işlemler bazında 2.074,60 dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Bir önceki rekor, 2020 yılının Haziran ayında 2.063,00 dolardan kırılmıştı. Kıdemli piyasa analisti Jim Wyckoff’a göre, sarı metalin yeni zirvelere ulaşmasıyla, traderlar yakın vadede daha büyük günlük fiyat hareketleri bekleyebilirler. Analist, altın traderlarının, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili son haberlere tepki vermeye devam edeceğini belirtiyor.

Bununla birlikte analiste göre, çatışmadaki herhangi bir gerginliğin azaltılması, muhtemelen altın fiyatlarını keskin bir şekilde düşürür. Öte yandan analist, Rusya-Ukrayna durumu istikrar kazansa bile (ki bu şu anda çok uzak görünüyor) değerli metal piyasası boğalarının ellerinde lehlerine çalışacak bir as bulunduğunu ve bunun enflasyon endişeleri olduğunu hatırlatıyor. Analist, şu tahminde bulunuyor:

Yükselen ve hatta sorunlu küresel enflasyon, önümüzdeki aylarda yatırımcı talebini metaller gibi sabit varlıklara çekmeye devam edecek gibi görünüyor.

Pablo Piovano: Altın hala 2.075 dolar seviyesini hedefliyor

Altın vadeli işlem piyasaları için CME Group’un ileri düzey rakamları göz önüne alındığında, short pozisyon art arda üç günlük artışı tersine çevirdi ve Salı günü sözleşmeler yaklaşık 5,1 bin düştü. Bunun yerine hacim, bu sefer 71,2 bin kontrat civarında art arda üçüncü seansta yükseldi.

Altın fiyatları Salı günü 2.070 dolardan yeni YTD’ye yükseldi. Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre artışa, azalan açık ilgi eşlik etti; bu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başlamasından bu yana yerinde olan akut yükselişin çok yakın vadede bazı ters rüzgarlarla karşı karşıya kalabileceğinin göstergesi. Bu arada analist, trader’ların Ağustos 2020’nin başlarında kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.075 doları hedeflemeye devam ettiğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir