Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.985
% 4.10
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.985
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Analistler: Altın Fiyatları, Haftaya Bu Seviyelere Düşebilir!

Altın fiyatları, tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru toparlandıktan sonra yönünü tersine çevirdi. FXStreet’ten Eren Sengezer, sarı metalin, sert bir para politikası ortaya koyan bir ABD Merkez Bankası (FED) ile aşağı yönlü düzeltmesini genişletmeye hazır olduğunu bildirdi. Yani analist, FED’in bu hafta gerçekleşecek olan faiz toplantısı sonucu altının aşağı yöne hareket edebileceğini düşünüyor. İşte detaylar…

Analist: Jeopolitik gerilimlerin daha da artması durumunda altın fiyatları güç kazanacak

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Fed’in, 16 Mart Çarşamba günü gerçekleşecek olan iki günlük FOMC politika toplantısı sona erdiğinde 25 baz puanlık bir faiz artırımı ile sıkılaştırma döngüsünü başlatması bekleniyor. Uzmana göre ABD tahvil getirileri şahin bir politika görünümü üzerinde yükselmeye devam etmeli ve altına ağırlık verilmeli. Diğer taraftan, daha az olası bir senaryo olsa da, FED’in daha yumuşak bir para politikası sergilemesi, tahvil getirilerinin yukarı dönmesine ve XAU/USD’de bir ayağın yükselmesine neden olabilir. Analist ayrıca diğer gelişmelere de dikkat çekerek şu ifadeleri kullanıyor:

Perşembe günü İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika kararlarını da açıklayacak. BoE olayından sonra GBP/USD yükselirse, doları çevreleyen satış baskısı Altın (XAU) / ABD dolarının (USD’nin) yükselmesine yardımcı olabilir ve bunun tersi de geçerlidir.

Beklenen teknik seviyeler neler?

Analist Eren Sengezer’e göre yatırımcılar jeopolitik manşetlere yakından bakmaya devam edecek. Altın, risk havasındaki değişikliklere karşı en hassas varlıklardan biri oldu ve uzmana göre gerilimlerin tırmanmaya devam etmesi durumunda talep bulmaya devam etmesi muhtemel. Peki, yatırımcılar hangi seviyeleri takip etmeli? Analist, aşağıdaki cümlelerle beklediği seviyeleri anlatıyor:

Günlük kapanış 1.950 doların altında (Fibonacci yüzde 38.2’lik geri çekilme seviyesi), Altın (XAU)/ABD doları (USD) yükselen trend çizgisini 1.940 dolarda test edebilir. Artış yönüne bakıldığında, 1.990 dolar (Fibonacci yüzde 23.6’lık geri çekilme seviyesi), 2.000 dolar (psikolojik seviye) ve 2.010 dolar (statik seviye) öncesi ilk teknik direnç olarak hizalanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir