Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.225
% 3.23
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.225
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Analist Uyardı: Altın Fiyatları Bu Seviyelere Kayabilir!

Altın fiyatları sekiz ayın en yüksek seviyesini 1.908 dolar ile yenilediği için yeni bir yükselişin ardından 1.892 dolar civarında ayakta kalmaya devam ediyor. Peki, şimdi fiyatlar hangi yöne gidecek? coinmuhendisi.com olarak analist Ross J. Burland’in analizlerini aktarıyoruz…

Altın fiyatlarını neler etkileyebilir?

Teknik analizden önce Ross J. Burland, değerli metali etkileyebilecek ekonomik gelişmelere dikkat çekiyor. Analiste göre sarı metalin son zayıflığı, ABD Başkanı Joe Biden ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin arasındaki zirveye ilişkin yeni konuşmalar arasında piyasanın Ukrayna diplomasisi umuduyla bağlantılı olabilir. Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov arasında yapılması planlanan görüşme de metalin güvenli liman talebine ağırlık veriyor.

Ancak, analiste göre, ABD’nin Ukrayna işgali durumunda Rusya’ya sert yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu bildiren manşetler, piyasada iyimser olanları gergin tutuyor. Ek olarak, Asya’daki önemli veri/olayların olmaması ve ABD Başkanlar Günü nedeniyle piyasaların kapalı olması, ABD finans piyasalarında bir risk alma havasına meydan okuyor. Öyle olsa bile, Burland’e göre, Şubat ayı PMI rakamlarının verileri gün içi hareketlere yön verecek. Bununla birlikte, risk katalizörleri ve Fed’in tercih ettiği enflasyon verisi olan ABD Çekirdek PCE Fiyat Endeksi, daha net yönler için takip etmek için daha önemli olacaktır.

Teknik analiz altın fiyatları için neler gösteriyor?

Analist Burland, altının mevcut grafiğine bakarak değerli metalin dört saatlik konsolidasyon alanına düşmesiyle piyasaların gergin olduğuna dikkat çekiyor. Uzmana göre, “4 saatlik grafik, düzeltmenin yavaşlaması göz önüne alındığında fiyatın aşağı yönlü olası bir kırılmaya hazır olduğunu gösteriyor. Günlük grafiğin 1.880 dolara yakın yüzde 38.2’lik Fibonacci geri çekilme seviyesine giden yolu açmak için açılış seansları için kartlarda 1.890 dolarlık bir kırılma olabilir.

Son olarak, analiste göre, 4 saatlik canlı grafikte fiyat dirence yakın ve üzerinde kapanamıyor. Artan yönde ardışık başarısızlıklar meydana gelirse, ayılar, kırılma için kesin bir hedef olan 1.890 dolara yakın destek alanıyla önceki düşük seviyeleri test etmeye çalışacaklar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir