Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.404
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.404
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Analist Uyardı: Altın Fiyatı, Haftaya Bu Seviyelere Düşebilir!

Altın fiyatı hafta sonuna yatay bir seyirde girdi. Yatırımcılar, Cuma günü ABD’den gelen tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerden farklı çıkması durumunda altın fiyatında değişiklik olabileceğini öngörüyordu. Ancak veriler beklentileri katlasa da, değerli metalin ons fiyatı çok büyük bir değişim sergilemedi. Peki, yeni haftada neler olabilir?

Analist, altın fiyatı için bu seviyeleri bekliyor

Lewis’e göre altın piyasaları hafta boyunca darbe aldı ve şimdi alt seviyelerdeki desteği test etmeye hazır görünüyorlar. Lewis, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki faiz oranlarının yükselmeye devam etmesi durumunda altının darbe yiyeceğini düşünüyor. Öte yandan, altında destek seviyeleri görüldüğünde de olumsuz bir harekete geçeceğine dikkat çekiyor. Takip edilebilecek destek seviyeleri olarak 1.780 dolar, 1.775 dolar ve ardından 1.750 dolara işaret ediyor. Ons altının haftayı 1.807 dolardan kapattığını belirtmekte fayda var.

Peki, yukarı yöne gidildiğinde neler olabilir? Analist, gerçek bir yükseliş momentumunun görülmesi için 1.850 doların üzerine çıkmamız gerektiğini düşünüyor. Bu durum, mevcut fiyatlarda, altının 40 doların üzerinde bir yükseliş sergilemesi anlamına geliyor.

Uzun vadede neler olabilir?

Analist, uzun vadeli altın grafiğine bakıldığında değerli metalin sonsuz bir yatay hareket sergilediğini söylüyor.  Altının, çoğu zaman çok fazla manipüle dildiğini düşünen Lewis, bu nedenle fiyat hareketlerine heyecanlanamadığını belirtiyor. Birçok analistin aksine kısa vadeli bir perspektiften ticaret yapılması gerektiğini öne sürüyor. Uzun vadeli hareketi bozacak bir faktör olarak ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımına işaret eden analist, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Bununla birlikte, faiz oranları aniden yükselmeye başlarsa, bu durum altın için toksik olacak ve sonunda altın fiyatında aşağı yönlü de olsa daha büyük bir hamle yapabiliriz. ABD Merkez Bankası (FED) esasen siyasi baskı nedeniyle faiz oranlarını artırmak zorunda kaldığı bir durumda sıkışıp kaldığından, piyasa er ya da geç bu fiyatların düşmesi için pek çok neden görmeye devam edecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir