Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.107
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.107
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Analist: “Karşılama hizmetlerine olan yatırımların yavaşlaması, Amazon’un kâr artışlarını destekleyecek”

Bir Morgan Stanley analisti, Amazon (NASDAQ:AMZN) hisselerinde mevcut seviyelerden yaklaşık %50’lik bir yükseliş gördüğü için “Top Pick” (en iyi seçim) notunu yineledi.

Firmanın Amazon’un talebi karşılama kullanımına derinlemesine bakması, e-ticaret devinin 2024’ün son çeyreğine kadar yeterli kapasite oluşturduğunu gösteriyor ve bu da analisti Amazon’un ileriye dönük kâr artışları sağlayabileceğinden çok emin olmasını sağlıyor.

Derinlemesine inceleme ayrıca analistin 2023-2024 yatırım harcaması tahminlerini sırasıyla 10 milyar dolar ve 6 milyar dolar düşürmesine neden oldu.

Analist bir müşteri notunda, “Perakende hacimleri büyümeye devam ettikçe (ve bizce hızlandıkça) ve AMZN’nin artan sipariş karşılama yatırımı yavaşladıkça verimliliğin, kârlılığın ve nakit akışının iyileşeceğini düşünüyoruz.” dedi.

Analist ayrıca Amazon’un beklenenden daha iyi üçüncü çeyrek sonuçları ve ileriye dönük kılavuzunu bekliyor. Önümüzdeki çeyrekte elde edilecek kazanç sonuçları; Amazon’un gelir artışı, marj genişlemesi ve beklenenden daha iyi kârlılık sağlaması durumunda hisselerin toparlanmasına yardımcı olabilir.

Analist, “Wall Street’in 2Y/’23 gelir tahmininin ~%2/%1 ve 2Y/’23 FVÖK tahmininin %38/%4 üzerinde kalıyoruz” dedi.

Analistin AMZN için “ağırlık artır” notu ve hisse başına 175 dolar fiyat hedefi bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir