Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.241
% 3.60
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.241
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Analist, Favori 2 Altcoin’ini ve Bitcoin Tahminini Paylaştı!

Token Metrics’teki kıdemli bir analist, kripto piyasası zayıflarsa yükselebilecek favori 2 altcoin projesini paylaşıyor ve bir ‘en kötü durum senaryosunda’ Bitcoin’in (BTC) 20.000 dolara düşmesi durumunda ne yapılması gerektiğini açıklıyor.

Analist, düşüşün uzun vadede bir satın alma fırsatı olacağına inanıyor

Bitcoin şu anda yaklaşık 39.874 dolar için el değiştiriyor. Bu, 2022’nin en yüksek seviyesi (47.938 dolar) ile yılın en düşük seviyesi (33.503 dolar) arasında neredeyse tam olarak ortada. Bitcoin fiyatlarının geçen yıl dramatik bir şekilde düşmesiyle, dünyanın en büyük dijital varlığının bu seviyelerden hangisini ilk önce yeniden test edeceğini kimse bilmiyor. Buna, Token Metrics’te kıdemli bir piyasa analisti olan Bill Noble gibi kanıtlanmış kripto tahmincileri de dahil.

Bitcoin, 2022’de bir rollercoaster yolculuğuna çıktı

Kripto piyasası grafiklerini ve katalizörleri dikkatlice analiz ettikten sonra Bill Noble, Bitcoin’in sırasıyla 56.000 dolar ve 28.000 dolar olan mevcut boğa ve ayı fiyat hedefleri arasında orta noktada olduğunu söylüyor.

Yukarı yönlü senaryoda Bitcoin, yatırımcı duyarlılığını kıran ve yıl sonundan önce 56.000 dolara tırmanan yükselen faiz oranlarıyla ilgili endişeleri ortadan kaldırıyor. Ardından, 2023’te bir zaman, token sonunda 100.000 dolarlık çok beklenen dönüm noktasının ötesine geçiyor.

Bill Noble, Token Metrics

Analist, “Küresel finansal karın ağrısı sona erdiğinde, gelecek için nihai finansal yatırım olarak 2023’te kriptonun ortaya çıkacağını düşünüyorum” diyor. Daha az pembe olan senaryoda Nobel, Ukrayna’daki savaşın, 41 yıllık yüksek enflasyonun ve merkez bankalarının yaptığı bir politika hatasının kripto para birimlerini daha da fazla baskı altına aldığını belirtiyor.

Ancak nihayetinde Noble, bu stresli sonucun bile uzun vadede bir satın alma fırsatı olacağına inanıyor. Analiste göre, kripto düşebilir ve sonra orada onu satın almak için bekleyen bir sürü insan var.

Bitcoin için ‘en kötü durum senaryosuna’ nasıl hazırlanılır?

Analist, bir gerileme olursa Bitcoin için 28.000 doların dibe vurması için ‘daha olası bir seviye’ olduğunu söylese de, token için ‘en kötü durum senaryosunun’ 20.000 dolar olduğunu da sözlerine ekliyor. Bu arada CoinMarketCap’e göre Bitcoin’in 2 Ocak 2021’den bu yana 30.000 doların altına düşmediğini hatırlatalım.

Bill Noble, 1987’yi örnek vererek, bu senaryo ancak tarih tekerrür ederse ve bir tahvil piyasası bozgunu borsaya kayarsa gerçekleşeceğini söylüyor. Analiste göre, kripto için umut verici durum, kriptonun sadece 1994’teki son tahvil piyasası çöküşü sırasında hisse senetlerinin yaptığı gibi bir aralıkta ileri geri işlem görmesi. Analist, kripto için en kötü durum senaryosunun, hisse senetlerinin çökmesinden hemen önce 1987’de gerçekleşene paralel olarak tahvil getirisindeki artış olduğunu ifade ediyor. Noble şöyle devam ediyor:

İşte dengeleyici eylem: Hisse senetleri çökerse, kriptonun açıkça aşağı çekileceğine inanıyoruz. Ancak kripto çok daha hızlı geri gelecek.

Düşen hisse senetleri, Bitcoin’in 2020’de en son görülen seviyelere geri dönmesine neden olsa da Noble, bunun korkunç bir ‘kripto kışı’nın başlangıcı olmayacağından emin olduğunu kaydediyor. Analist, 11 Nisan’da yayınlanan ve finansal danışmanların müşterilerin paralarının %6’sının kriptoda olması gerektiğine inandığını gösteren bir ankete atıfta bulunarak, dijital varlıklar için durumun geçmişteki düşüşlerden çok daha açık olduğunu söylüyor.

Bill Noble, kriptoda bir gerileme olursa bunun büyük olasılıkla yaz aylarında olacağını düşünüyor. Analist, dağıtmaya hazır paraya sahip olmanın akıllıca olabileceğini, ancak enflasyonun öngörülemezliğinin ve Fed’in buna nasıl tepki vereceğinin resmi karmaşıklaştırdığını kabul ediyor.

Dikkate alınması gereken en iyi 2 altcoin

Hisse senetlerinin düşmesi Bitcoin’i aşağı çekeceği gibi, lider kriptodaki herhangi bir zayıflık, altcoin projeleri veya daha küçük kripto para birimleri üzerinde muazzam bir etkiye sahip olacak.

Eylül ayında Noble, daha az bilinen üç token için sevgisini dile getirdi: AirSwap (AST), Eden (EDEN) ve Immutable X (IMX). Noble, bu altcoin projelerinin ‘günü’ olduğunu ancak o zamandan beri solduğunu belirtiyor. Şimdi, kripto yatırımcılarının seçici olmalarını ve risklerini altcoin projeleriyle yönetmelerini tavsiye ediyor. Bill Noble’ın şu anda yükselişte olduğu iki altcoin ise Near Protocol (NEAR) ve Cosmos (ATOM).

Analist, “Bazen kriptoda, kripto yan ya da biraz aşağı olduğunda, buna tek jetonlu piyasa fenomeni diyorum: Piyasanın düştüğü yerde yükselebilen bir token var. Önce Avalanche (AVAX) ile gördük, sonra Terra (LUNA) ile gördük. Bunu bir DeFi protokolü olan THORChain (RUNE) ile gördük. Ve sıradaki NEAR olabilir” diyor.

“Cosmos’u neredeyse bir değer yatırımı olarak adlandırırdım” diyen analiste göre, olağanüstü yukarı yönlü getiriler sağlamayacak, ancak diğer Blockchain’leri bağlama yeteneği ve LUNA gibi Blockchain’lerle olan ilişkisi nedeniyle dolar-maliyet ortalamasına göre akıllıca.

Analist, Cosmos’a yatırım yapıldığında, çok sayıda airdrop alınacağını belirtiyor. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Cosmos bir protokole her bağlandığında veya başka bir protokolün ona bağlanmasına yardımcı olduğunda, Cosmos staker’ları yeni protokollerin token’lerinden airdrop’lar alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir