Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.309
% 0.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.309
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Analist: BTC, SHIB Değil! Bu 3 Altcoin En İyi Yatırım

Token Metrics araştırma direktörü, en sevdiği 3 altcoin projesini paylaşıyor. Bitcoin, Ethereum ve SHIB neden diğer altcoin’lere yukarı yönde sınırlı olabilir? Analist cevaplıyor…

Bitcoin ve SHIB yerine, 2022’de satın alınacak 3 altcoin

Kripto uzmanı Mehdi Farooq, Bitcoin ve Ethereum’un bir süreliğine dar bir aralıkta işlem gereceğini tahmin etti. Analist, bunun yerine hangi üç altcoin’de yükseliş eğiliminde olduğunu paylaştı. Her biri, daha büyük kriptolar uzun vadede hayatta kalsa bile, Ethereum için ciddi bir tehdit oluşturabilir.

Token Metrics’in araştırma direktörü Mehdi Farooq, yakın tarihli bir röportajda, Bitcoin maksimalistlerinin söylediği aksine, “yerine kesinlikle daha iyi teknolojiler var” diyor. Ancak Farooq ne Bitcoin ne de Ethereum’un yakın zamanda büyük kazançlar kaydettiğini görmese de, her ikisi de uzun vadede hayatta kalmalarına izin vermesi gereken ölçeğe ulaştığı için düşüşte olmadığını söylüyor. Röportajın bir kısmında şu ifadelere yer verdi:

Kripto tamamen ağ etkileriyle ilgili. Yani bunu başarmak için üstün bir teknolojiye sahip olmanız gerekmiyor. Bu nedenle pazarlamaya çok fazla vurgu yapılıyor.

Coinmuhendisi.com analizlerin yer verdiğimiz üzere, büyük ve küçük kriptolar çoğunlukla korkunç bir yıl geçirdi. Farooq’a göre, kontrolden çıkan enflasyonla ilgili endişeler( ve Federal Rezerv’in buna yanıt olarak faiz oranlarını hızla yükseltme kararı) kripto para piyasasını etkisi altına aldı ve yakından izlenmeye değer. Farooq, mevcut makro ortamı şöyle yorumluyor:

ABD’deki para politikası ve maliye politikası çok gevşekti. Ve şimdi Fed’in agresif bir şekilde oranları artırdığını göreceksiniz. Ve bu, piyasaların takdir etmediği bir şey.

Bitcoin, SHIB ve Ethereum için sırada ne var?

Bitcoin’in 2021’de 100.000 doları geçeceğini tahmin eden birçok analistin aksine Farooq, BTC için boğa hedefine kapılmadı. Kasım ayı sonlarında Bitcoin’in önümüzdeki 18 ay içinde sadece 70.000 dolara ulaşacağını düşündüğünü söyledi. O zamandan beri, bugün 50.000 doların ortasından 39.800 dolara yaklaşık %30 düştü.

Beş ay sonra, Farooq’un Bitcoin hakkındaki görüşü çok fazla değişmedi. Ancak, artık enflasyonu katalizör yerine krptolar için bir ters rüzgar olarak görüyor. Ancak bunun yanı sıra, altcoin akranlarına kıyasla bitcoin konusunda hala ılık ve önümüzdeki iki yıl içinde 40.000 ila 65.000 dolar arasında kalmasını beklediğini söyledi. Farooq’un ifadeleriyle:

Piyasalar Bitcoin’i enflasyon riskinden korunma aracı olarak fiyatlandırmaya başlamadıkça fütüristik bir katalizör görmüyorum. Ve orada çok fazla kafa karışıklığı görüyoruz..

Farooq’un Bitcoin için gördüğü tek önemli fiyat sürücüsü, kriptonun bir gün bir enflasyon koruması olarak ele alınacağına dair bir önsezisine sahip olmasının aynı nedeni: Mart 2024’e kadar gerçekleşmesi planlanmayan yarılanma döngüsünün bir sonraki yinelemesi.

Bitcoin neden uzun vadede olumlu bir görünüm sunuyor?

SHIB veya diğerlerinin aksine, Bitcoin’in sınırlı arzı vardır. Bu yüzden bazıları onu “dijital altın” olarak adlandırdı. Aynı zamanda, dolaşımdaki yeni Bitcoin’deki %50’lik azalma, teorik olarak Bitcoin’i daha az kıt hale getiriyor. Her iki durumda da Farooq, halving döngülerinin kriptoya yapılan yatırım artışını tetiklemesi gerektiğini söyledi.

Ethereum, Bitcoin gibi, ufukta önemli bir teknik değişiklik vaadi olmasına rağmen, Farooq’u daha fazla yükselişe geçirmek için son aylarda çok az şey yaptı. Farooq, Ethereum arzı, Bitcoin’inki gibi sınırlandırılmamış olsa da, yaklaşmakta olan “birleşmesi” (merge) veya bir PoS geçişin yakın vadede duyarlılığı artırabileceğini söyledi.

Bununla birlikte, Farooq, Ethereum’un orta vadede hala “büyük ters rüzgarlara” sahip olduğunu söylüyor. Bu nedenle, Kasım ayında söylediği gibi, ETH’nin 3.500 ila 5.000 dolar arasında işlem görmesini bekliyor. Farooq’a göre, Ethereum’un temellerinin çok güçlü olmamasının ana nedeni, Ethereum 2.0’a yükseltmenin ağının üç önemli bölümünü etkileyeceğidir. Araştırma direktörü, Ethereum konsensüs protokollerini değiştirdikçe bunun olumsuz etkilenebileceğini ekliyor. Bu konuda şunları aktardı:

Bu, Ethereumun güzelliğiydi. Yani Ethereum 2.0 ile, parçalanmış mimariye sahip olacağınız bu yol haritasına sahipsiniz ve toplamaya sahip olacaksınız. Dolayısıyla yürütme, yerleşim ve hesaplamanın tümü parçalanacak. Ve bu, sorunlara yol açabilir.”

İzlemek için umut vadeden 3 altcoin

Kasım ayında Farooq, potansiyel gördüğü Moonriver, Polymath ve Efinity Token üçlüsünü paylaştı.
Ancak şimdi, Token Metrics araştırma direktörünün yaza girerken listesinin başında üç farklı kripto var.

Solana (SOL)

Bu 3 altcoin’den sonra analistin yeni seçimlerinden biri Solana. Analist seçimlerini detaylandırıyor:

Örneğin, farklı toplamalar (roll up) olan farklı L2’leriniz var. Dolayısıyla her L2’nin kendi ekosistemi olacak ve bu, kullanıcı deneyimini bir nevi parçalara ayıracak. Yani örneğin, bir L2 toplamasında farming yaparsam, o zaman bunu diğerine köprülemeli ve ardından işlemimi Ethereum ana chain’de halletmek zorundayım. Yani en azından kısa ve orta vadede Solana’nın sahip olmayacağı bu kullanıcı deneyimi çöküşüne sahipsiniz.

Solana’nın neden Ethereum’u geride bırakacağına gelince, analist şunları söylüyor:

Solana ciddi bir rakip olacak çünkü başlangıçtan itibaren odakları Ethereum’a benzer şekilde kendi yerel ekosistemlerini yeniden başlatmaktı. Gelişmiş bir ekosisteminiz var ve geliştiricilerde veya kullanıcı deneyiminde herhangi bir parçalanma yok. Bu, 2017’den 2020’ye kadar Ethereum’un sahip olduğu sadık geliştiricilere sahip olacağınız anlamına geliyor. Bu da onları benim açımdan büyük bir rakip yapıyor. Birleştirilebilirlik, yerel ekosistem, sadık geliştiriciler ve kullanıcılar – bu, Solana’nın ciddi bir rakip olacağı anlamına geliyor.

NEAR Protocol (NEAR)

Moonriver, Polymath ve Efinity Token’den sonra, Mehdi Farooq’un bir diğer seçimi NEAR oldu. Analist bu tercihinin nedenlerini şöyle açıklıyor:

Kısa vadede özellikle NEAR protokolü konusunda iyimserim. Terra luna’ya benzer bir stableecoin olan USN’yi piyasaya sürüyorlar. NEAR temelde, Ethereum 2.0’ın yapmaya çalıştığı şeyi bile şu anda uyguladılar. Sharded yapıya sahipler. Ayrıca, Ethereum’un yapmaya çalıştığından biraz daha üstün olan dinamik parçalama için de harikalar. Yani NEAR açısından başka bir ciddi rakibiniz daha var. Ve NEAR’ın onu destekleyen birçok yatırımcısı da var.

Avalanche (AVAX)

Mehdi Farooq’un son seçimi AVAX oldu. Analist, SHIB veya Ethereum yerine AVAX’ın neden daha iyi bir tercih olduğunu detaylandırıyor:

Avalanche da ciddi rakiplerden biri. Polkadot’un yapmak istediği ama daha hızlı başardığı şeyi yapıyor diyebilirim ve şimdi tüm ekosisteme sahipsiniz. Avalanche’la ilgili bazı iyi şeyleri atlamayalım. Bunlar, insanların uygulamaya özel kendi Blockchain’lerini oluşturmalarına izin verecek olan alt ağlarıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir