Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.894
% 3.94
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.894
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Analist: Bitcoin ve Altcoin’lerde Düşüş Bu Tarihe Kadar Sürecek!

Bitcoin fiyatı, büyük bir kırılmanın giderek daha olası olduğunu gösteren uyarı işaretleri eşliğinde aşağı yönlü ivmesini beklenmedik bir sıçrama ile 42.000 doların üzerine taşıdı. Ethereum (ETH) ise muhtemel bir satış baskısını şimdilik üzerinden attı. Analist Jonathan Morgan, 15-15 Mart tarihlerinde yapılacak Fed toplantısı öncesi kritik destek seviyelerini belirliyor. Coinmühendisi.com olarak ayrıntıları aktarıyoruz…

Bitcoin fiyatı, küresel belirsizliğin ortasında bir kez 40 bin doları aştı

Bitcoin fiyat hareketi, Rusya’nın devam eden Ukrayna işgali nedeniyle daha geniş, küresel riskten kaçınmanın kurbanı oldu. Sonuç olarak, emtia, hisse senedi, döviz ve kripto para piyasalarının tümü büyük fiyat dalgalanmaları yaşadı. Riskli varlıkların en risklisi olan Bitcoin ve kripto para piyasasının geri kalanı, herhangi bir riskten kaçınma durumundan özellikle etkilenir.

Bitcoin, fiyat hareketi perspektifinden bir yapma veya kırılma noktasına yaklaşıyor. BTC, Cumartesi günü İdeal Ayı Ichimoku Koparışını doğrulayarak, 4 Aralık 2021’den bu yana bu türde ilk onaylanmış girişi oluşturdu. Tipik olarak, bu tür kısa giriş, büyük kısa vadeli ilgiyi ve ardından satış baskısını tetikler. Bununla birlikte, ayılar BTC’yi daha düşük seviyede tutamadı veya istemiyor. Günlük grafiğinde Bitcoin fiyatı için kalan tek destek seviyesi, mevcut ayı bayrağının 38.000 dolarlık alt kısmı. 38.000 dolar destek olarak kalamazsa, analiste göre Bitcoin fiyatının 30.000 ile 30.500 dolar arasında bir sonraki Fibonacci genişleme seviyesine doğru hareket etmesi beklenebilir.

Ancak önemli Gann Mevsimsel Tarihi olan 21 Mart yaklaşıyor. Tarihsel olarak, Bitcoin fiyatı 21 Mart civarında yüksek veya düşük bir salınımla işlem görürken, devasa uzun trend hareketleri başlar. Düşüş trendiyle çakışan mevcut zaman döngüleri göz önüne alındığında, analiste göre Mart ayının sonuna doğru bir yükseliş eğiliminin giderek artması muhtemel.

Ethereum fiyatı 1.800 dolara düşebilir

Ethereum fiyatı onaylandı ve geçen Cuma, Ichimoku Bulutunun altında bir kapanışla İdeal Ayı Ichimoku Koparışı. Ayılar başlangıçta ETH’yi 2.570 dolarlık paylaşılan destek bölgesi nedeniyle aşağı itemedi. Fibonacci düzeltmesi, Temmuz 2021’den Kasım 2021’e kadar olan rallide tüm zamanların en yüksek seviyesinden güçlü çubuğun en düşüğüne doğru elde edildi. Pazar günkü kapanış, ayı bayrağının altında bir kırılmayı ve %61.8 Fibonacci düzelmesini doğruladı. Pazartesi günkü gün içi ticareti sırasında, boğalar Ethereum fiyatını ayı bayrağı içinde döndürmeye çalıştı ancak başarısız oldu.

Ayı bayrağı içinde Ethereum fiyatını iade etme girişimi bugün gerçekleşti. Satıcılar, Pazartesi günü Ethereum fiyatını çok önemli %61.8 Fibonacci düzeltmesinin altına çekmeyi başardı ve alıcılar Salı günü ETH’yi bu kritik seviyenin üzerine çıkarmaya çalıştı. Bununla birlikte, ETH 2022 Hacim Kontrol Noktasına ve düşüş eğilimine yaklaşırken, satışlar ciddi bir şekilde devam etti. ayılar için ilk hedef, 1.825 dolarda %100 Fibonacci genişlemesidir. Haftalık Ichimoku Bulutunun alt seviyesi, Ethereum fiyatı için birincil destek seviyesi oldu ve henüz destek olarak kırılmadı. Ethereum için yukarı yönlü potansiyel, muhtemelen %50 Fibonacci düzeltmesi ve Ichimoku Bulutunun (Senkou Span A) alt kısmı için haftalık 2.900 dolarla sınırlı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir