Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.807
% 2.85
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.807
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Analist: Altın’da Bunu 3. Kez Görüyorum! Bu Seviyeler Geliyor

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, fiyatlara belirli bir dereceye kadar jeopolitik belirsizliğin eklenmesiyle altın bu hafta 2.000 doların üstüne çıktı. Analist Gary Wagner’e göre, Ukrayna’da bir savaş olmasaydı altın fiyatındaki yukarı yönlü hareket muhtemelen bu kadar güçlü olmayacaktı.

Gary Wagner: Enflasyonist baskılar altının baskın itici gücü

Analist, Doğu Avrupa’daki savaşın getirdiği belirsizliklerin güvenli liman talebindeki artışa katkıda bulunurken, altta yatan enflasyonist baskıların altının baskın itici gücü olduğunu söylüyor. Analist göre, altın fiyatı 2022 boyunca Rus kuvvetleri Ukrayna’yı işgal etmeden önce bile boğa eğilimindeydi. Gary Wagner, güçlü güvenli liman talebinin, altının ve ABD dolarının Şubat ayı boyunca art arda yükselmesini sağladığını belirtiyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Orada artan jeopolitik gerilim ve bunun hisse senetlerinin önemli ölçüde düşmesine neden olan yan etkisi ile birlikte, altın kesinlikle tercih edilen bir güvenli limandır. Ancak ABD doları da öyle ve bu nedenle, dolar ve altın fiyatları arasında tipik olarak ters bir korelasyona sahip olduğunuzda, ikisini birlikte daha yüksek hareket ettirirsiniz.

Altın fiyatı için uzun vadeli tahmini ne?

Altının son hamlesi olağanüstüydü ve Gary Wagner kariyerinde sadece birkaç kez bu kadar dramatik bir şeye tanık olduğunu söylüyor. “Altında bu tür hareketleri üçüncü kez görüyorum” diyen analist, ilkinin, 2011’in ortasında altının 1.920 dolara ulaştığı ve o zamanlar için rekor olan bir seviye olduğunu ifade ediyor. Bu tür bir eylemi gördüğü ikinci olay ise, Ağustos 2020’den hemen önce gerçekleşti ve tabii ki bu, altının 2.088 dolarlık yeni rekor seviyeye ulaştığı zamandı. “Bu üçüncü olay” diyen analist, şu ifadeleri kullanıyor:

Hiç görmediğim şey, gördüğümüz gün içi oynaklık türü. 25 Şubat’ta, Rusya Ukrayna’yı işgal ettiğinde, 100 dolar fiyat aralığında yüksekten düşüğe altın trade’i gördük. Bu, bir gün için muazzam bir aralık.

Gary Wagner, Ukrayna’daki savaşın sonucunun altın fiyatını doğrudan belirleyeceğini söylüyor. Analist, bu çerçevede uzun vadeli tahminlerini de paylaşıyor:

Uzun vadeli bir tahmin için düşündüğüm şey, aslında bir ateşkes ya da barış. Bu durumda altının geri çekildiğini görebiliriz. Örneğin 1.952 dolara gittiğini görebiliriz. Oradan, enflasyonist baskılar sonunda altını 2.000 doların üzerine, yıl sonuna kadar 2.100 dolara itecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir