Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.899
% 3.56
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.899
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Analist: Altın Fiyatları, Şimdi Bu Seviyelere Kapı Açtı!

Altın fiyatları, Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklanan ekonomik çöküş ve artan enflasyona ilişkin endişelerin yatırımcıları güvenli liman varlığa yönlendirmesiyle Pazartesi günü yaklaşık %1 artışla bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Han Tan: Altın fiyatları yükseliş ivmesini devam ettirecek

Spot altın fiyatları, gün içinde 1.998 dolar ile 11 Mart’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı ve biraz geri çekilerek, yazının yazıldığı sıralarda günlük bazda %1,02 artışla 1.993 dolardan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %1,15 artışla 1.997,5 dolara yükseldi. Piyasdaki gelişmeleri yorumlayan Exinity baş piyasa analisti Han Tan, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasalar, küresel görünümün kararmasına ilişkin sürekli olumsuz manşetlerle beslendiği sürece, altın fiyatları yükseliş ivmesini devam ettirecek.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Ukrayna’daki savaş şimdiye kadar herhangi bir gevşeme belirtisi göstermedi ve yükselen enflasyona katkıda bulundu. Bunun yanında küresel büyüme görünümünü olumsuz etkiledi. Birkaç büyük Wall Street bankası, ABD Merkez Bankası’nın agresif politika sıkılaştırma önlemlerinin ekonomide bir resesyona yol açabileceği endişelerini dile getirdi.

Bu arada Çin ekonomisi, tüketim, gayrimenkul ve ihracatın sert darbe alması, Covid-19’un geniş çaplı kısıtlamaları ve Ukrayna savaşının dünyanın en büyük altın tüketicisini etkilemesi nedeniyle Mart ayında yavaşladı.

“Altın, 2.000 doların kuzeyinde çok az dirençle karşılaşabilir”

Altın fiyatları görünümünü teknik açıdan da bakan Exinity baş piyasa analisti Han Tan, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Teknik açıdan bakıldığında, spot altın fiyatları 2.000 doların kuzeyine gittiğinde çok az dirençle karşılaşabilir. Ancak altının başını 2.000 doların üzerinde tutma yeteneği, reel faizler pozitif bölgeye girdiğinde zorlanabilir.

Bununla birlikte değerli metalin, siyasi ve ekonomik kriz zamanlarında güvenli bir değer deposu olarak kabul edildiğini belirtmek gerekiyor. Pazartesi günü sıfır getirili altındaki ilerlemeleri kısıtlayan gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvili faizleri Aralık 2018’den bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, dolar son zamanlardaki yüksek seviyelerin yakınında güçlü kaldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir