Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.254
% 3.56
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.254
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Analist: Altın Fiyatları, Hafta İçinde Bu Seviyeleri Görebilir!

Piyasa analisti Anil Panchal, altın alıcıların dizginleri Ağustos 2020 seviyelerinde tuttuğunu ve en geç Temmuz 2021’den bu yana en büyük haftalık sıçramayı kaydettiğini belirtiyor. Bu arda İngiltere Savunma Şefi, Kiev’de daha fazla şiddet olacağını ima ediyor, ABD müttefikleri olmasa bile Rusya’dan petrol ithalatını yasaklamaya hazırlanıyor. İyimser istihdam raporu Fed şahinlerinin sessiz dönemden önce kükremesine yardımcı olduğu için ABD enflasyon verileri bu hafta çok önemli olacak. Altın fiyatları rekor seviyeye doğru ilerliyor, NEM son açığı kapattı, sırada ne var?

“Son gelişmeler, güvenli liman altına iyi bir yükseliş sağladı”

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın, gün içi kazançlarının bir kısmını Ağustos 2020’den bu yana en yüksek seviyeye çıkardı ve en son, gün için hala %1’in üzerinde artışla 1.991 dolar seviyesinin hemen üzerinde işlem görüyordu.

Ukrayna’daki kötüleşen durum, küresel hisse senedi piyasalarındaki son satışların bir uzantısı olarak açıkça görülen, yatırımcıların hissiyatı üzerinde baskı oluşturmaya devam etti. Aslında, Rus kuvvetleri Ukrayna’ya yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı ve artan Batı yaptırımları da Rusya’nın saldırganlığını caydırmak için çok az şey yaptı. Analist, gelişmelerin altın fiyatları üzerindeki etkisini şu şekilde yorumluyor:

Son gelişmeler, güvenli liman altına iyi bir yükseliş sağladı, ancak boğalar spot altın fiyatlarını 2.000 dolarlık psikolojik seviyenin üzerine çıkarmakta zorlandı. Son zamanlardaki güçlü boğa eğilimi göz önüne alındığında, kısa vadeli grafiklerdeki hafif aşırı alım koşulları, traderların altın etrafındaki boğa pozisyonlarından bir miktar kâr elde etmelerine neden oldu.

Bunun dışında, ABD doları rallisindeki patlama, dolar cinsi emtia için ters yönlü hareket eden bir başka faktör olarak görüldü. Bununla birlikte, Rusya-Ukrayna savaşının daha da tırmanmasının olası ekonomik etkilerine ilişkin endişeler arasında aşağı yönlü hareket hafiflemeye devam ediyor. Analiste göre, temel zemin, boğa traderları lehine sağlam bir şekilde eğimli olmaya devam ediyor ve daha fazla kazanç için beklentileri destekliyor. Bu nedenle, analist şu tahminde bulunuyor:

Herhangi bir anlamlı geri çekilme hala bir satın alma fırsatı olarak görülebilir ve ilgili piyasa hareketli ekonomik yayınların olmadığı bir ortamda sınırlı kalması daha olası.

Anil Panchal: Altın alıcılarının dizginleri tutması muhtemel

Ayrıca, Ukrayna’da sivillerin kuşatma altındaki Mariupol kentinden tahliyesine izin vermek için ateşkes girişimleri başarısız oldu. Buna ek olarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’daki savaşın devam edeceği konusunda uyardı. The Times’a göre, İngiltere Savunma Şefi Amiral Sir Tony Radakin, Rusya’nın direnişe, daha fazla ayrım gözetmeyen öldürmeyle ve daha fazla ayrım gözetmeyen şiddetle yanıt vereceğine inandığını ve Kiev’de daha fazla zayiatın olabileceğini belirtti. Bununla birlikte, son zamanlarda Bloomberg, ABD’nin Rusya’dan petrol ithalatı yasağı konusunda müttefiksiz hareket etmeye ağırlık verdiğini söyledi. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Sonuç olarak, altın alıcılarının dizginleri tutması muhtemel, ancak bu haftaki ABD enflasyon rakamlarının daha hızlı Fed faiz artışlarını desteklemesi durumunda, geri çekilme hamleleri göz ardı edilemez.

Bununla birlikte, ABD Tarım Dışı İstihdam (NFP) 678 bin artarak 400 binlik medyan tahmininin oldukça üzerinde ve Şubat ayı öncesinde 484 bin yukarı revize edildi. Aynı hatta, İşsizlik Oranı önceki verilere kıyasla %3,8’e düştü. Verilerin açıklanmasının ardından, Reuters’e göre, Chicago Fed Başkanı ve FOMC üyesi Charles Evans, “ABD merkez bankası bu yıl faizleri artırma yolunda ilerliyor, ancak bu, her politika toplantısında bunu yapmak için gerekli olduğunu düşündüğümden daha fazla olabilir” açıklamasında bulundu.

Altın fiyatları teknik analizi

Piyasa analisti Anil Panchal’a göre, altın fiyatları, aşırı alım RSI koşullarının ortasında birkaç günün en yüksek seviyesinden geri çekilirken, dört saatlik grafikteki son düşüş Doji’yi haklı çıkarıyor. Bununla birlikte analist, fiyat, önceki 1.928  dolar direnç çizgisinin altına düşerek geçen haftaki üçgen kırılmasına meydan okuyana kadar, geri çekilme hamlelerinin belirsizliğini koruduğunu belirtiyor. Analist, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Bunun öncesinde, Şubat ayının 1.967 dolarlık zirvesi de altının geri çekilmesine meydan okuyabilir. Altın fiyatlarının 1.928 doların altına düştüğü bir durumda, 1.900 dolar eşiği ve Ocak sonundan itibaren 1.890 dolara yakın yükselen bir destek çizgisi, ayıları kontrol etmeden önce test edecek. Ayrıca aşağı yönlü bir filtre görevi gören 1.860 dolarlık 200-SMA seviyesidir.

Altın fiyatları 4 saatlik grafik

Alternatif olarak analiste göre, Ocak-Şubat aylarındaki %61,8 Fibonacci Genişlemesi’nin (FE), 2.000 dolarlık psikolojik mıknatısın yakınında, değerli metalin geçen haftaki 2.030 dolar civarındaki üçgen kırılmasının teorik hedefinin hemen yukarısında test ediyor. Analist, bunu takiben, 2.077 dolara yakın Ağustos 2020 zirvesinin odakta olacağını söylüyor.

Altın fiyatları için ek önemli seviyeler

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir