Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.435
% 1.73
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.435
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Analist: Altın Fiyatları, Hafta İçinde Bu Seviyelere Gidebilir!

Piyasa analisti Anil Panchal’e göre, altın fiyatları gün içi dip seviyeleri yakınlarında baskı altında kalmaya devam ediyor, ancak piyasanın kararsızlığıyla birlikte düşüşleri daha da duraklatıyor.

“Altın fiyatları, şahin Fed’de aşağı yönlü düzeltmeyi genişletecek”

Sarı metal, Cuma günkü 1.958 dolar bölgesinden veya bir haftanın en düşük seviyesinden sıçramasını sürdürmekte zorlandı ve yeni haftanın ilk gününde 1.960 dolar etrafında dalgalandı. Ukrayna’daki savaşı sona erdirmek için diplomatik bir çözüm umutları, hisse senedi piyasalarındaki genel olarak olumlu bir tonda açıkça görülen yatırımcıların güvenini artırdı. Analist, bu durumun da geleneksel güvenli liman varlıklarına olan talebi azalttığını ve değerli metale baskı uyguladığını belirtiyor.

Bunun dışında, şahin Fed beklentileriyle desteklenen yüksek ABD Hazine tahvil faizleri, akışları, getirisiz sarı altından uzaklaştıran bir diğer faktör olarak görüldü. Emtia fiyatlarındaki son büyük artışlar, büyük bir enflasyonist şoka ilişkin endişeleri körükledi ve yakın bir Fed faiz artırımı hamlesi için bahisleri güçlendirdi. Bu nedenle, odak şimdi bu Salı başlayacak olan iki günlük bir FOMC para politikası toplantısına çevrildi.

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Fed’in faiz oranlarını 25 baz puan artıracağı beklentileri, gösterge 10 yıllık ABD devlet tahvilini %2,0 eşiğinin üzerine itti. Analiste göre, bu da ABD dolarına bir miktar destek verdi ve bu da dolar cinsinden altını çevreleyen teklif tonuna katkıda bulundu. Analist, Ukrayna krizinin en kötüsünün muhtemelen geride kaldığı göz önüne alındığında, temel zeminin altın fiyatları için daha fazla kısa vadeli değer kaybı olasılığını desteklediğini hatırlatıyor.

Ukrayna’daki gelişmeler de daha net bir altın tahmini için önemli olacak

Sarı metalin ilk dezavantajı, Ukrayna-Rusya barış görüşmelerindeki daha parlak ilerlemeyle bağlantılı olabilir. Ancak Moskova ve Kiev’den hafta sonu yapılan yorumlar, politika yapıcıların geri adım atmaya hazır olmaktan çok uzak olduğunu gösteriyor. Analiste göre, altın fiyatlarının yanı sıra piyasa hissiyatını da etkileyen daha güçlü ABD Hazine faizleri ve Çin’in koronavirüs koşullarını çevreleyen karamsarlık olabilir.

Analist, Çin’in dünyanın en büyük altın tüketicilerinden biri olduğunu ve iki yılın en yüksek günlük enfeksiyon vakaları nedeniyle yeni Covid korkularının altın fiyatlarını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Bununla birlikte analiste göre, altın üretiminin durması ve Hindistan’ın artan altın talebinin yanı sıra enflasyon korkuları etrafındaki söylentiler, sarı metali boğaların radarında tutuyor.

Bununla birlikte, St. Louis Federal Rezerv (FRED) verilerine göre 10 yıllık başabaş enflasyon oranı başına rekor yüksek ABD enflasyon beklentileri, piyasa oyuncuları bu haftanın önemli Fed tutanaklarını beklerken ABD Hazine faizlerini güçlendiriyor ve bu da altın fiyatları üzerindeki baskıyı artırıyor. Fed’e ek olarak, Çin’den gelen Ukrayna güncellemeleri ve manşetleri de daha net bir altın tahmini için önemli olacak.

Altın fiyatları teknik analizi: Daha fazla zayıflık bekleniyor

Piyasa analisti Anil Panchal, iki haftalık yükselen trend çizgisinin aşağı yönlü kırılmasının, altın satıcılarını umutlu tutmak için ayı MACD sinyallerini ve azalan RSI çizgisini birleştirdiğini belirtiyor. Bununla birlikte analiste göre, 100-SMA’nın yakınsaması ve 3 Şubat’tan itibaren, yaklaşık 1.945 dolar civarında olan yukarı doğru eğimli bir trend çizgisi, altın ayıları için kırılması zor bir ceviz gibi görünüyor. Analist, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Tüm altın satıcıları 1.945 dolar desteğini ele geçirirse, 1.844 dolarlık 200-SMA seviyesi alıcıların son savunması olarak hareket edecek.

Altın fiyatları 4 saatlik grafik

Bu arada analist, 1.992 dolara yakın desteğe dönüşen direnç çizgisinin, altın fiyatlarının kısa vadeli toparlanmasına meydan okumak için 2.000 dolarlık psikolojik mıknatıstan önce geldiğini hatırlatıyor ve şu seviyeleri işaret ediyor:

Bunu takiben, 2.035 dolar ve 2.060 dolar civarındaki birden fazla engel, cesur boğaları en son en yüksek ve 2020 yılının zirvesini içeren 2.070-75 dolar alanına yönlendirmeden önce test edilebilir.

Analist, genel olarak, altının kısa vadeli destek yakınsamasına doğru bir geri çekilmeye tanık olmasını muhtemel görüyor, ancak altın boğaların henüz arenadan çıkmadığını da belirtiyor.

Altın fiyatları için izlenecek ek önemli seviyeler

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir