Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.400
% 3.46
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.400
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Analist: Altın Fiyatı Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir!

Altın fiyatı hafta boyunca oldukça sert bir düşüş yaşadı ve 1800 dolar seviyesine geriledi. Önümüzdeki hafta değerli metalin yükseliş yaşayıp yaşamayacağı, pek çok yatırımcı tarafından merak ediliyor. Bir altın analisti olan Christopher Lewis, altına yönelik beklentilerini aktardı. İşte detaylar…

Lewis: Altın fiyatı yukarı yöne gitmeden önce yapacak çok işimiz var

Altın piyasaları, çok fazla olumsuzluk görmeye devam ettiğimiz için işlem haftasında önemli ölçüde bozuldu. Analist Christopher Lewis’e göre “Sonuç olarak, bu çok fazla satıldığı için dikkat etmeye değer bir pazar.” Analist, bu durumda, tahvil piyasasına çok dikkat etmemiz gerektiğini çünkü düşüşte olabileceğini aktarıyor. Analist, “ve eğer durum böyle olacaksa, altında bir miktar yukarı yönlü momentum görebiliriz” ifadelerini kullanıyor. Sonuçta, Cuma günkü grafikteki mum, analiste göre yeni bir formasyon oluşturmaya çalışıyor. Bu grafiğe bakıldığında, “bu nedenle 1.850 dolar seviyesine ulaşmaya hazırlanıyor olabiliriz. Orada kırılırsak, muhtemelen 1900 dolar seviyesine gidebiliriz,” ifadelerini kullanıyor.

Öte yandan, haftanın mum çubuğunun alt seviyesinin altına kırılması, piyasanın 1.775 dolar seviyesine düşme olasılığını ortaya çıkarıyor. Lewis’e göre bundan sonra 1.750 dolar seviyesi de hedef olacak. Bu, çok volatil olmaya devam edecek bir pazar ve küresel pazarlarda ne kadar sıkıntı yaşadığımız düşünüldüğünde bu volatilitenin mantıklı olduğu sonucuna varılıyor. Analist, “piyasa, pozisyon boyutlandırmanızda dikkatli olmanız gereken bir piyasa olmaya devam edecek ve bu nedenle, yalnızca ticaret lehinize çalışmaya başladığında pozisyon ekleyin,” diye öneride bulunuyor. “1900 dolar seviyesinin yukarı kırılması büyük bir hareket olabilir, ancak bu noktada bunun muhtemel olduğunu düşünmeden önce yapacak çok işimiz var,” ifadeleriyle analizini sonlandırıyor.

Altın fiyatında son durum: Geçen hafta neler olmuştu?

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi Haziran Comex altın vadeli işlemlerinin ons başına 1.820.40 dolara düşmesi ve son işlem günü gün içinde yüzde 1.7 düşüşle 1.822.30 dolardan işlem görmesiyle, ABD dolarındaki bir başka artış Perşembe günü altında bir düşüşü tetikledi. Bu arada, ABD doları endeksi 104.80’de son 20 yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir