Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.457
% 2.48
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.457
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Analist 6 Altcoin Belirledi ve Uyardı: Fena Çökecekler!

Kripto piyasasının üzerine şahin Fed’in gölgesi düşünce, kış rüzgarları esmeye başladı. Bu ortamda altcoin projelerinin bu kışı atlatıp atlatamayacağı analistler arasında tartışma konusu oldu. Popüler bir analist, piyasalar yeni haftaya başlarken altcoin projelerinin falına bakıyor ve kripto yatırımcılarını uyarıyor.

“Bu altcoin projelerinin ışıkları sönebilir!”

coinmuhendisi.com haberlerinde de görüşlerine yer verdiğimiz Altcoin Sherpa takma adlı kripto analisti, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, belirli fiyat seviyelerinin kaybedilmesi durumunda birçok altcoin için “ışıkların sönebileceği” konusunda uyarıda bulunuyor. Analisti rakip katman-1 akıllı sözleşme platformları olan Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX)’ın her ikisinin de düşüş hedeflerini vurma riski altında olduğunu söylüyor.

Zıpla ya da öl.

Kaynak: Altcoin Sherpa / Twitter

Basın zamanında, Solana son 24 saat içinde %0,07 düşüşle 67,32 dolardan işlem görüyordu. Solana, analistin 48,56 dolarlık aşağı yönlü hedefine doğru ilerliyor.

Kaynak: Altcoin Sherpa / Twitter

Avalanche ise son 24 saatte %0,95 düşüşle 45,67 dolara gerileyerek Altcoin Sherpa’nın 39,17 dolar hedefinden bir adım uzakta bulunuyor.

Analist, yatırımcılara birçok altcoin projesinin sonunda tüm boğa piyasası kazançlarını geri vereceğini hatırlatarak daha geniş çaplı bir uyarıda bulunuyor. Kontrol noktası olarak birkaç altcoini vurguluyor: Cross-chain merkezi olmayan finans (DeFi) platformu Alpha Venture DAO (ALPHA), cross-chain veri ağı Band Protocol (BAND) ve DeFi platformları Compound (COMP) ve Aave (AAVE).

“Projeler her yıl gelip gidecek ve çoğu ölecek”

Analist, çoğu kripto projesinin, fiyat artışlarının gerçek faydadan ziyade hype’a atfedilebilecek “vaporware” (buharlaşan yazılım) olduğunu söylemeye devam ediyor:

Bu projelerin çoğu vaporware’dır ve tokenleri öldükçe sıfıra inecektir. Projelerin çoğuna yönelik hype çoğunlukla spekülatör odaklı ve ilgi azaldıkça kayboluyor.

Analist, yıllar içinde ortaya çıkan rakip projeler olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) bunca şeye rağmen neden kripto piyasası kapitalizasyonunun kralları olmaya devam ettiğini, Lindy etkisine başvurarak açıklıyor. Teoriye göre, bozulamaz bir öğe ne kadar uzun süre var olursa, o kadar uzun kalma olasılığı vardır. Analist, şu açıklamayı yapıyor:

Günün sonunda, BTC ve ETH’nin neden uzun vadede daha iyi performans göstermesinin bu kadar zor olduğunu ve Lindy etkisinin kriptoda gerçek olduğunu anlamak önemli. Projeler her yıl gelip gidecek ve çoğu ölecek. Bahsettiğim ilk dördü gibi çok iyi olanlar bile.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir