Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.204
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.204
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Amp Coin Nedir? AMP Nasıl Alınır?

Amp coin nedir? Amp, yüksek güvenlik ve teminat hizmetleri sunan bir blokchain projesidir. Bu makalede, Amp coin nedir, ne sunar, AMP nasıl alınır, ne için kullanılır, avantajları ve dezavantajları nelerdir gibi soruların yanıtlarına erişebilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, sizin için hazırladık.

Amp coin nedir? Ne için kullanılır?

Amp coin, Flexa ve ConsenSys şirketleri tarafından 2020’nin Eylül ayında başlatılan bir kripto para projesi. Proje, Ethereum Blockchain üzerine inşa edildi. Açık kaynak koduyla çalışan platformun, ERC-20 akıllı kontratıyla oluşturulmuş, AMP isimli bir yerel kripto para birimi bulunuyor. Amp, kullanıcılara yüksek güvenlik ve teminat hizmetleri sunarak kurumsal yatırımcıları kendine çekmeyi amaçlıyor. Kullanıcılar, Amp coin’i kullanarak akıllı sözleşmeler vb. öğeleri, Flexa ağı aracılığıyla teminat altına alabiliyor. Kripto para, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralarla yapılan başarısız işlemlerde, taraflara geri ödeme yapmak amacıyla kullanılıyor.

Kullanıcılar, AMP’nin bünyesinde bulunan teminat havuzları aracılığıyla işlemlerini güvence altına alabiliyor. Yatırımcılar akıllı sözleşmede AMP tokeni stake ederek, kredi, mülk satışı ve dijital ödeme gibi işlemlerde meydana gelebilecek fiyat değişimlerini ödeyebiliyor. Proje, bileşik faiz getirisi ve token ödülleriyle kullanıcılarına kâr elde etme imkânı tanıyor. Maksimum arzı, 92 milyar adet olarak sınırlandırılmış olan token, uzun vadeli yatırımcıların dikkatini çekiyor. Yazının yazıldığı sırada AMP, 1,1 milyar dolarlık piyasa değeriyle, en büyük 84. kripto para konumundaydı. 42,23 milyar token dolaşımda bulunuyordu. Bu, maksimum arzın %46’sına denk geliyor.

Avantajları nelerdir?

  • AMP coin, dijital ve gerçek dünyadaki transfer ve takas işlemlerinde teminat olarak kullanılabilir. Kullanıcılar, Bitcoin ve Ethereum işlemlerini AMP ile teminat altına alabilir.
  • AMP, işlemleri oldukça hızlı gerçekleştirir. Buna karşın, işlem maliyetleri oldukça düşüktür.
  • Kurumsal yatırımcılar, teminat havuzları aracılığıyla işlemlerini ve varlıklarını dolandırıcılıktan korur.
  • AMP stake edilebilir bir yapıya sahiptir. Kullanıcılar, varlıklarını belirli bir süreliğine kilitleyerek vade sonunda pasif gelir elde edebilir.

Dezavantajları nelerdir?

  • AMP projesi, kullanıcılarına sadece staking üzerinden ödül verir. Yatırımcılar, platforma aktif katılım veya kura gibi yöntemlerle ödül elde edemiyor.
  • Tıpkı diğer kripto paralar gibi yüksek oynaklığa sahiptir. Yüksek oynaklık, bir varlığın değerinin, yükseliş ve düşüş yönünde daha geniş bir aralıkta dalgalanması anlamına gelir. Bu nedenle, riskli bir yatırım olarak görülebilir.

Amp coin nasıl alınır?

Amp coin, şu anda Binance, Coinbase, Gemini ve Poloniex gibi kripto borsaları tarafından listelenmektedir. İlgili yatırımcılar bu borsalardan birine üye olup para yatırarak AMP satın alabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir