Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.791
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.791
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Amerika’da Kripto Reklam Yatırımları Düştü

Tüm kripto endüstrisi uzun süreli bir ayı piyasasından muzdaripken kripto pazarlama endüstrisi de bu durumdan büyük bir darbe aldı. Amerika’daki kripto reklam bütçesi 85 milyon dolardan 36 bin dolara kadar düştü.

Sadece birkaç ay önce, kripto reklamları her yerde görülebiliyordu. Time Square‘den Londra metrolarına NFL ve Futbol ligleri gibi büyük spor etkinliklerine kadar kripto para reklamları hiçbir zaman görülmediği kadar göz önündeydi. Matt Damon, LeBron James, Tom Brady ve Snoop Dogg gibi ünlüler de bu reklamlarda sıradanlaşmış yüzler haline gelmişti.

Kripto Reklam Bütçeleri Daraldı

Küresel finansal piyasa krizi ve devam eden ayı piyasası, bu tür reklamlara yapılan yatırımların ciddi oranda azalmasına neden oldu. Son verilere göre Coinbase, FTX ve Crypto.com gibi büyük şirketlerin son birkaç ayda pazarlama bütçelerini önemli ölçüde kıstığı görüldü.

Bu yılın Şubat’ta gerçekleşen Super Bowl sırasında, ABD’deki kripto endüstrisi pazarlama ve reklam için 84,5 milyon dolardan fazla harcamıştı. Haziran ayında bu rakam 3 milyona düştü. Geçen ay ise, ABD’de kripto reklamlarına yapılan toplam harcama yalnızca 36.000 dolar ile Ocak 2021’den bu yana en düşük rakam oldu. 

Pazarlama uzmanlarına göre, kripto şirketleri reklam pazarından tutarlı getiriler beklememeli. Kripto reklamlarından elde edilen yatırım ve getiriler, daha büyük marketlerle doğru orantılı şekilde ilerliyor.

Uzmanlara göre piyasadaki fiyatlar düştüğünde bu alanda dolandırıcılık ve hack olayları gibi yasa dışı faaliyetler arttığında, kullanıcılar yatırım yapmak konusunda tereddütlü hale gelir ve bu da pazarlama yatırımlarından elde edilen potansiyel getirileri eninde sonunda düşürür. Bu alanda yatırım ve getirilerin yeniden yükselmesi için popüler borsalardaki tasfiyenin önemli ölçüde azalması gerekiyor.

Kripto reklamlarının tekrar muhteşem seviyelerine ne zaman döneceği belli değil. Bununla beraber yatırımlar ve ticaret tekrar bu seviyelere yükselmedikçe, kripto para pazarlamasında bu kadar büyük harcamalar bir süre daha görmeyebiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir