Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.877
% 1.53
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.877
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Altın’ın Önemli Hamlelerini Bilen İsimden Yeni Tahminler Geldi!

Altın fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası uzun süredir görülmeyen seviyelere yükseldi. Ancak, coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere hafif bir geri çekilme yaşandı. Mevcut fiyat durumu hakkında yorum yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e göre gram altının değeri 900 liranın altına inerse, yatırımcılar “kademeli yatırım” yapabilir. İşte detaylar…

İslam Memiş: Altın yatırımcısı dikkatli olmalı

İslam Memiş, altın fiyatlarındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Uzman isim, altın yatırımcılarının çok temkinli olması gerektiğini belirtirken beklediği seviyeleri verdi. İslam Memiş, bir süredir 2022 yılı için beklediği seviyelerin ons altında 2.150 dolar, gram altında ise 1.450 lira olduğunu belirtiyordu. Ons altın, bu hafta 2.000 doların üzerine çıkmayı başardı. Bu seviyeler, 2020 yılından bu yana görülmüyordu. 2020 yılındaki yükselişin arkasında koronavirüs paniği varken bu sefer savaş faktörü vardı. Altının “puslu havaları sevdiğini” kaydeden Memiş, “savaş riski olduğu sürece altının güvenli bir liman” olarak görüldüğünün bilgisini verdi.

Ancak savaş olmasa dahi, enflasyonun yüksek seviyeleri görmesi nedeniyle altının illaki 2.000 doları geçebileceğini düşündüğünü söyledi. “Ters bir fiyatlama içindeyiz ve olağandışı günler geçiriyoruz,” ifadelerini kullandı. Dolar endeksindeki değer artışını da göz önüne aldığımızda ons altında yeni bir hızlı yükselişin görülebileceğine işaret etti. Ancak yatıırmcıların temkinli olması gerektiğini, ons altındaki mevcut agresif yükselişlerin 3 haftalık bir süreç içerisinde yaşandığını belirtti. Yani, teknik açıdan bir düzeltme görülmesi gerektiğini düşünüyor.

Yükseliş devam edecek mi?

Memiş’e göre altındaki yükseliş, haber akışlarıyla beraber yeniden dalgalanabilir. Yükselişi gibi hızlı bir şekilde düşüş de görülebilir. O nedenle yatırımcıların elindeki varlıkların yüzde 50’sini değer kaybeden yatırım araçlarına yatırabileceğini belirtiyor ve aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Altın ve dolarda büyük yükselişler olurken bunun karşısında paritelerde hızlı bir geri çekilme, kripto paralarda da hızlı bir düşüş trendi var karşımızda. Euro dolar paritesini 1.0865 bandında, sterlin dolar paritesi 1.3265 bandında. Bu düşüş trendini göz önünde bulundurarak yatırımcının elindeki varlıkların yüzde 50’sini riski dağıtmak için pariteye çevirmesinin bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir