Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.082
% 3.56
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.082
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Altın’ı Olanlar Dikkat: Uzmanlardan Önemli Yorumlar Geldi!

Altın fiyatları, doların 21 ayın zirvesine yakın bir seviyeye ulaşması ve yatırımcıların bir miktar kar realizasyonu ile Çarşamba günü, önceki seanstaki rekora yakın seviyelerinden düştü. Bazı analistler, ons altın için yeni rekorlar öngörürken, ekonomist Hatice Kolçak, gram altındaki gelişmeleri yorumluyor. Uzmanların piyasa yorumlarını ve tavsiyelerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

“Sarı metal, ATH için bir hamle daha yapabilir”

Spot altın, bir önceki seansta 2.069,89 dolara tırmandıktan sonra, bugün yazının yazıldığı sıralarda %1,7 düşüşle 2.013,4 dolardan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %1,05 düşüşle 2.021,8 dolara geriledi. Tiger Brokers Avustralya’nın baş stratejisti Michael McCarthy, altının son rallisini şu şekilde değerlendiriyor:

Herhangi bir (rekor seviye) kırılma, mevcut destekleyici ortamın bunu daha yükseğe taşıyacağının açık bir teknik işareti olacak. Bu seviyelerde çok güçlü bir direnç bekliyorum.

ABD doları endeksi, birkaç ayın en yüksek seviyesi yakınında sabit kaldı ve dolar ile fiyatlandırılan külçeyi diğer para birimine sahip alıcılar için daha pahalı hale getirdi. Analistler, bu tür küresel krizler sırasında geleneksel olarak güvenli bir değer deposu olarak kabul edilen altının, mevcut enflasyonist risk endişeleri arasında Ukrayna’nın durumu kötüleşirse tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru bir hamle daha yapabileceğini belirtiyorlar.

“Altın piyasasında önemli miktarda güvenli liman alımı var”

DailyFX stratejisti Margaret Yang, altın fiyatlarının aşırı alım bölgesine girdiğini ve yatırımcıların bu sabah kar etme fırsatları aradıklarını söylüyor.

Altın, ABD ve İngiltere’nin Moskova’dan petrolü yasaklayacaklarını söylemesiyle birlikte, yatırımcıların Rusya-Ukrayna krizi etrafındaki artan korkular üzerine geleneksel güvenli liman metali için bir başlangıç ​​yapmasıyla Salı günü rallisini rekor seviyeye yükseltti. High Ridge Futures metal ticareti direktörü David Meger, gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Kükreyen enerji fiyatları, tahıl fiyatları ve ana metal fiyatlarının birleşimi, altının yükselmesinin ardındaki ana destek olmaya devam eden dramatik enflasyonist baskılarda doruğa ulaştı. Ayrıca, jeopolitik cephedeki büyük endişeler nedeniyle hisse senedi piyasaları baskı altına girdiğinden, altın piyasasında önemli miktarda güvenli liman alımları görüyoruz.

Ekonomistten gram altın için tavsiyeler

Ekonomist Hatice Kolçak ise, son günlerde piyasada yaşanan sert hareketlere dikkat çekiyor ve dolar ve altın yatırımcılarına stagflasyon uyarısında bulunuyor. Ekonomist, dolar endeksinde (DXY) yaşanan yükselişin bütün para birimlerini ezdiğini ve dünyada beklenen en büyük tehlikenin Stagflasyon olduğunu belirtiyor. DXY’deki yükselişe dikkat çeken Hatice Kolçak, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ancak bizde yükseliş biraz daha fazla. Savaşın getirdiği gelişmeler ışığında bizde bir miktar daha yükseliş diğer ülkelere göre önde. TCMB tarafında Dolar/TL kuruna yapılan müdahaleler devam ediyor. Yapılan müdahalelerle birlikte kur tutuluyor. Bir müddet daha müdahalelerin süreceğine inanıyorum. 17 TL’ler veya 18 TL’lerin olacağını düşünmüyorum. Bir anda 20’lere gidecek, gelebilir ancak müdahalelerle bastırılacağını düşünüyorum.

Ons altın dolarla fiyatlandığı için Dolar/TL kurundaki artış gram altın fiyatlarının yükselmesine yol açıyor. Son günlerde hem ons fiyatları, hem de Dolar/TL kuru arttığı için gram fiyatları çift etkiyle artış yaşadı. Gram altın fiyatının şu anda iyi bir noktada olduğunun belirten Hatice Kolçak, şu tavsiyelerde bulunuyor:

Buradan alalım mı, satalım mı diyenler var. Uzun vadeli elinde tutanlar elinde tutmayı sürdürecek. Kısa vadede bugünden yarına gerilim devam edecek gibi görünüyor. Savaş devam etmezse bir gerileme beklenebilir. Yakın zamanda anlaşma olabilir ve barış olabilir diyerek buralardan düşer diye düşünenler varsa pozisyonunu buna göre alabilirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir