Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.842
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.842
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Altın ve Bitcoin’e Rus Ayarı! Neler Yaşanıyor?

Resmi olarak teyit edilmemiş olsa da ABD’li yetkililer bir Rus işgalinin yakın olduğuna inanıyor gibi görünüyor. Bu durum Bitcoin ve altcoinlerin fiyatını aşağı çekiyor. Altın ise bu belirsiz ortamdan fayda sağlayan varlıklar arasında.

  • Kripto ve hisse senedi piyasaları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali tehdidine ilişkin belirsizlik nedeniyle son günlerde belirgin kayıplar yaşadı.
  • Başkan Vladimir Putin’in işgal emri verdiği doğrulanmamasına rağmen, Rusya yine de sınırda 100.000’den fazla asker topladı.
  • Rus yetkililer herhangi bir işgal planını reddediyor ve Batılı hükümetleri yanlış bilgi yaymakla suçluyor.

Kripto paralar ve borsalar, muhtemelen Rusya’nın Ukrayna sınırında 100.000’den fazla askeri mevzilenmesiyle ilgili korkularla bağlantılı olarak zarar görüyor. coinmuhendisi.com olarak, detayları sizler için derledik, birlikte konuyu inceleyelim…

Ukrayna’da savaş tehdidi: Bitcoin düşüyor, altın ise artıyor!

Piyasalar olası bir Rus işgali tehdidini çevreleyen belirsizlikle sarsılmış görünüyor.  ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, bu tür bir işgal emrinin verildiğine dair bir teyit olmamasına rağmen,  “bir işgalin her an başlayabileceği bir penceredeyiz” dedi. Rusya‘nın Ukrayna sınırı yakınında 100.000’den fazla askeri var ve Biden Yönetimi Amerikalıları bu hafta birçok kez Ukrayna’yı terk etmeye çağırdı.

Kripto piyasası, korkular arasında toplam piyasa değeri açısından sert düştü ve iki büyük kripto para olan Bitcoin ve Ethereum, kabaca bu kaybın çoğunu yansıtıyor. Altın gibi güvenli liman varlıklarının fiyatları yükselirken, borsa endeksleri de düşüşte. Altın fiyatı 1.840 dolardan 1.864 dolara kadar yükseldi. Bitcoin fiyatı ise 43.700 dolardan 41.890 dolara kaydı. Daha da önemlisi, ABD, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’yı işgal etme kararı aldığını doğrulamadı. Ancak Sullivan, Rusya’nın bölgedeki mevcut askeri duruşunun artık onu “büyük bir askeri harekat başlatabilecek bir konuma” getirdiğini söyledi.

Rusya ne yapmak istiyor?

Bununla birlikte, PBS muhabiri Nick Schifrin’e Başkan Putin’in Ukrayna‘yı işgal etme kararını verdiğine inanmak için nedenleri olduğunu söyleyen ABD’li yetkililer olduğu bildiriliyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ayrıca, bir işgalin “her an gerçekleşebileceğini” söyleyerek “Rus tırmanışının rahatsız edici işaretleri” konusundaki endişelerini dile getirdi. Dün Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa’dan diplomatlar Berlin’de dokuz saatlik tartışmaya katıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı politikacıları durumu haddinden fazla abartmakla suçladı ve Rus birliklerinin birikmesiyle ilgili endişeleri “saf propaganda” olarak nitelendirdi. Rus yetkililer herhangi bir işgal planladığını reddediyor, bunun yerine Ukrayna’nın NATO’ya katılmamasını sağlamak için “kırmızı çizgiler” uyguladığında ısrar ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya ve Ukrayna’daki durumu Avrupa’nın on yıllardır karşılaştığı “en tehlikeli an” olarak nitelendirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir