Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.777
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.777
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Altın ve Bitcoin İçin Haftalık Ekonomik ve Finansal Yorumlar!

G7 Zirvesi’nin 2022’nin 26-28 Haziran 2022 tarihleri ​​arasında yapılması planlanıyor. Uzmanlara göre, Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin-Vietnam ile ilgili jeopolitik gerilimin daha da artması altın fiyatlarında keskin bir yukarı yönlü harekete yol açabilir. Ayrıca, kripto piyasasını da etkileyeceği için Bitcoin fiyatında bir katalizör olması mümkün.

Altın fiyatları görünümü

Fed’in faiz oranlarını artırmasının ardından dolardaki güçlenmeyle altın fiyatları geçen haftayı negatif kapattı. MCX altın fiyatı bu dönemde %0,42 düzeltilirken, spot altın fiyatı %0,72 civarında geriledi. Ancak altın uzmanları, zayıf ABD tüketici güveni verilerinin ve resesyon korkusunun altın fiyatlarını destekleyebileceğini düşünüyor.

Önümüzdeki hafta merkez bankası toplantısı yok. Bununla birlikte ABD, Avrupa ve Japonya’dan küresel ekonomi hakkında daha fazla bilgi sağlayacak ve altın fiyatlarını yönlendirecek çok sayıda ekonomik veri yayını olacak. Odaklanılan kilit veriler ABD GSYİH 1. çeyrek verileri, G7 Zirvesi 2022, dolar endeksi ve OPEC+ toplantısı olacak.

Önümüzdeki hafta altın fiyatını etkileyecek en önemli 4 tetikleyiciyi

G7 Zirvesi

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, toplantı önümüzdeki hafta 26-28 Haziran tarihlerinde yapılacak. IIFL Securities Araştırma Başkan Yardımcısı Anuj Gupta, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin-Vietnam ile ilgili jeopolitik gerilimin daha da artması altın fiyatlarında keskin bir yukarı yönlü harekete yol açması olası. Bu yüzden tüm dünya etkinliği dikkatle izleyecek.

Dolar endeksi (DXY)

Önümüzdeki hafta birçok tetikleyici altın fiyatlarının gidişatını belirleyecek. İlk büyük değişken, güvenli bir değer deposu olarak altınla rekabet ederken DXY’nin hareketi olacak. Religare Broking Ltd Emtia ve Para Birimi Araştırma Başkan Yardımcısı Sugandha Sachdeva, şunları söylüyor:

Piyasa katılımcıları, artan küresel resesyon riskleri arasında merkez bankalarının oranları agresif bir şekilde artırıp artırmayacağını anlamaya çalışıyor. Bu da dolar üzerinde bir miktar baskıya yol açıyor. ABD doları, 105 işaretini kırmanın zor olduğu gördü ve Haziran ayının ilk haftalık düşüşüne tanık oldu. Dolarda daha fazla düşüş altın fiyatlarını destekleyecektir.

OPEC+ toplantısı

Önümüzdeki hafta, dikkatler grubun ileriye dönük üretim seviyelerini tartışacakları OPEC ve müttefikleri toplantısında olacak. OPEC+’ın Temmuz ve Ağustos aylarında petrol üretimini günde 648.000 varil artırma planına geniş ölçüde uyması bekleniyor. Religare Broking’den Sugandha Sachdeva, şu yorumu yapıyor:

Grubun üretim politikasına bağlı olarak ham petrol fiyatlarındaki herhangi bir keskin hareketin enflasyon beklentileri ve değerli metal fiyatları üzerinde etkisi olacaktır.

ABD GSYİH 1. çeyrek verileri

Önümüzdeki hafta ABD’nin ilk çeyreğe ilişkin gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) verileri gelecek. IIFL Securities’den Anuj Gupta, etkisini şu şekilde yorumluyor:

Rakamlar hayal kırıklığı yaratırsa, ABD ekonomisindeki yavaşlama spekülasyonları daha da güçlenecek. Bu da güvenli liman talebinde artışa neden olacaktır. Bu nedenle, altın yatırımcılarının ABD GSYİH 1. çeyrek verilerini izlemeleri gerekir.

Haftalık ekonomik ve finansal yorumlar

ABD konut piyasası ‘sıfırlamaya’ başlıyor

Fed Başkanı Powell, Fed’in altı aylık Para Politikası raporunu bu hafta Kongre’ye sundu. İfadesinde, enflasyonu düşürmek için para politikasını sıkılaştırmanın resesyona yol açabileceğini kabul etti. Bu arada yüksek ipotek oranları ev satışlarını baskılıyor. Ayrıca, Mayıs ayında, mevcut ev satışları %3,4 düşerek üst üste dördüncü düşüş oldu. Yeni ev satışları, yıllık %5,9 düşmesine rağmen Mayıs ayında %10,7 arttı.

Yavaşlayan büyüme, yükselen enflasyon ve yükselen faizler

Bu arada Euro Bölgesi hizmet PMI, Haziran ayında belirgin bir şekilde düştü. Bu gelişme, ileride daha yavaş bir büyümenin sinyalini verdi. Ancak, enflasyon baskıları yoğunlaşıyor. Uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası’nın Temmuz ayında faiz oranlarını artırmasını bekliyor. Norges Bank, politika faizini bu hafta 50 baz puan artırarak, şahin bir sürpriz yaptı. Bu arada, Kanada’da güçlü bireysel satışlar ve hızlı enflasyon devam ediyor. Bu yüzden uzmanlar, Kanada Merkez Bankası’nın faizleri 75 baz puan artırmasını bekliyor.

SOMA niceliksel sıkıştırmaya başlıyor

Bu ay, Federal Rezerv, Hazine menkul kıymetleri ve ajans ipoteğe dayalı menkul kıymetler üzerindeki milyarlarca anapara ödemesi New York Fed’in Açık Piyasa Hesapları Sistemine (SOMA) yeniden yatırılmadı. Bu şekilde, bilanço normalleştirme planını resmen uygulamaya başladı.

Yükselen mortgage oranlarının gerçek etkisi görülmeye devam ediyor

Freddie Mac, ortalama 30 yıllık sabit faizli ipotek faizini %5,81’e yükseltti. Bunun ardında ipotek faizleri bu hafta yeniden arttı. Mortgage oranlarındaki artış, son zamanlarda alevlenen konut piyasasında hızlı bir kaymaya neden oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir