Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.899
% 4.13
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.899
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Altın ve Bitcoin İçin Geri Sayım Başladı: İşte Haftaya Olacaklar!

Önümüzdeki hafta, ABD’de uzun bir süredir beklenen faiz kararı açıklanacak. ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını Mart ayının ortasında gerçekleşecek olan bu toplantıda artırması, bir süredir beklenen bir şeydi. Hatta bazı analistler, bu beklentinin altın piyasasını çoktan fiyatladığını düşünüyordu. Tarih yaklaşırken, toplantıya dair detayları derledik. İşte detaylar…

ABD’deki önemli toplantıya az kaldı

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı için geri sayımın başladığını söylemek yanlış olmaz. Fed’in Mart ayında faiz artışına başlaması bekleniyor. Bu beklenti, 2022 yılının başından beri konuşuluyordu ancak son haftalarda Rusya ve Ukrayna geriliminin yarattığı ortamda biraz gölgelendi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimi sonrası altın, uzun süredir görülmeyen zirveleri görürken hafif bir şekilde geri çekilmeye başladı. Bu nedenle yatırımcıların gözü 16 Mart’ta açıklanacak FED faiz kararına yeniden döndü.

Fed’in toplantısı, 15-16 Mart tarihlerinde gerçekleşirken üçüncü toplantı, 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Hiçbir şey kesin olmasa da, FED Başkanı Jerome Powell da, Mart ayında faiz artırımı yapılacağının sinyalini vermişti. Rusya’nın Ukrayna işgaline dikkat çeken Powell, Fed’in durumu yakından izlediğini belirtmişti. Faiz artış sürecinin başlamasının ardından bilançoyu düşürmeye başlayacaklarını söyledi. Ayrıca, tedarik alanındaki sıkıntıların büyüdüğüne ve çözümün beklenenden daha uzun süreceğini belirtti. Powell, diğer yıllara oranla ücret artışlarının çok daha hızlı gerçekleştiğine de dikkat çekti.

Bitcoin, altcoin’ler ve altın nasıl etkilenebilir?

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ABD’deki enflasyon oranı, son 40 yılın zirvesinde, 7.5 seviyesinde geldi. FED’in faiz artırımı ve bu durumun doları güçlendirmesi beklentisi; Bitcoin, altcoin’ler ve altını düşüren faktörler olarak karşımıza çıkıyor. Birçok uzman, doların değer kazandığı durumlarda altının darbe aldığını, bu iki varlığın ters bir şekilde korelasyon içerisinde olduğuna dikkat çekiyor.

Bu sırada kripto para birimleri de doların güçlenmesiyle düşüş yaşıyor. Geçtiğimiz hafta boyunca piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin 42.438 dolardan 37.387 dolara kadar geriledi. Yazım sırasında 39.077 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir