Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.815
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.815
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Altın Tahmini: Fiyat Rotasını Değiştirebilir Mi? Neler Beklenmeli?

ABD 10 yıllık Hazine faizleri, agresif Fed yetkililerinin ortasında üç yılın en yüksek seviyesini yenilerken, sarı metal, piyasa hissiyatının iyileşmesiyle Pazartesi günkü kazançlarından vazgeçti. Piyasa analisti Anil Panchal’in teknik analizle birlikte altın tahmini ve piyasa yorumlarını Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

“Savaş ve enflasyon, bir süredir ana piyasa itici güçleri”

Altın fiyatı, Wall Street’in iyimser tonunun baskısı altında, bu tür bir iyimserlik için sağlam bir nedene bakılmaksızın 1.926 doların seviyesinde işlem görüyor. Enflasyonla ilgili endişeler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın ‘enflasyonun çok yüksek olduğunu’ ve gerekirse enflasyonu frenlemek için 50 baz puan artırmaya hazır olduğunu söylemesinin ardından sahneyi yeniden odakladı. Sonuç olarak, devlet tahvili faizleri uzun zaman sonra yeni zirvelere yükseldi.

Ancak fiyat baskısından muzdarip olan sadece ABD değil. Isınma enflasyonu Avrupa’da da bir endişe kaynağı ve enerji fiyatlarının yükselmesine yol açan Ukrayna-Rusya kriziyle şiddetleniyor. Bu arada, yeni bir koronavirüs dalgası Avrupa’yı vuruyor ve vakalar bir hafta öncesine göre keskin bir şekilde artıyor. Analiste göre mevcut Wall Street momentumu, altın alıcılarını kenarda tutuyor, ancak bu, görmezlikten gelindiğinde hızla değişebilir. Analist, savaş ve enflasyonun, bir süredir ana piyasa itici güçleri olmaya hazırlandığını belirtiyor.

“Daha yüksek faizler, riskli varlıkları hayal kırıklığına uğrattı”

ABD 10 yıllık Hazine faizleri, piyasanın enflasyon korkuları arttıkça, Mayıs 2019’dan bu yana %2,375 ile yeni bir yüksek seviyeyi gördü ve Fed politika yapıcılarını ileriye dönük daha agresif para politikalarına itti. Pazartesi günü, Atlanta Fed Başkanı Bostic ve Richmond Fed’den Barkin, dolaylı olarak daha hızlı bir faiz artışı sinyali vererek ABD merkez bankasının enflasyonu dizginleme çabasını destekledi.

Ancak Fed Başkanı Jerome Powell’ın ‘Fed gerekirse toplantı veya toplantılarda 25 baz puanın üzerinde faiz artırımı yapacak’ sözleri T-tahvil kuponlarına yukarı yönlü önemli bir ivme kazandırdı. Aynı çizgide Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Asya-Pasifik Direktörü Changyong Rhee, şu açıklamayı yaptı:

ABD Hazine piyasasındaki keskin hareketler, giderek artan bir şekilde, piyasaların Fed’in yükselirken ekonomi için bir ‘yumuşak iniş’ planından şüphe duymasıyla yaklaşan bir resesyon riskine işaret ediyor. Piyasa uzmanları, faiz oranlarının enflasyonla mücadele için olduğunu söyledi. ABD’nin faiz oranlarını yükseltmek için yeri var.

Analist, daha sıkı faizlerin, ABD Doları Endeksinin (DXY) 98,70 civarında üç günlük bir yükseliş eğilimi göstermesine yardımcı olurken, emtialar ve altın da dahil olmak üzere daha riskli varlıkları hayal kırıklığına uğrattığını belirtiyor.

Altın tahmini ve teknik analizi

Analist, altın fiyatının 2022 rallisinin Fibonacci düzeltmesinin altında 1.925,20 dolarda kırıldığını ve bunun şimdi yakın bir direnç seviyesi olduğunu ifade ediyor. Anil Panchal, altın tahmini için analizine şu yönde devam ediyor:

Günlük 20 SMA dinamik direnç sağlamaya devam ediyor, şu anda 1.946 dolar, günlük grafikteki teknik göstergeler ise orta çizgilerinde sıkışıp kaldı ve net yön gücünden yoksun. Altın hızla 1.900 dolar eşiğine yaklaşıyor ve ikincisinin altına bir kırılma, haftalık en düşük seviyesi 1.895 doları açığa çıkarıyor.

Analist, söz konusu rallinin %61,8’lik geri çekilmesinin kritik bir destek seviyesi olan 1.890 dolara geldiğini, çünkü bunun altında bir kırılmanın daha dik bir satış anlamına gelebileceğini hatırlatıyor. Analiste göre, yine de ve Doğu Avrupa’da devam eden gerilimler göz önüne alındığında, düşüş potansiyeli sınırlı kalıyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Süregiden iyimserlik, geçici olmaktan daha fazlası için yeterli desteğe sahip değil ve kriz aniden sona ermedikçe muhtemelen kaybolacak. Altın alıcıları, bir sonraki Fibonacci desteğine yakın bir yerde, long pozisyonlarını daha düşük seviyelerde yenilemek isteyecekler.

Altın tahmini için ek önemli seviyeler

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir