Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.320
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.320
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Altın Tahmini: Fiyat Bundan Sonra Nereye Gidiyor?

Doğu Avrupa’da devam eden gerilimler arasında bozulan piyasa havasına rağmen altın fiyatı baskı altında. Bununla birlikte Federal Rezerv kararının finansal piyasalar üzerinde sınırlı bir etkisi oldu. Piyasa analisti Sagar Dua, sarı metalin yakın vadede nötr olan günlük aralığın alt ucunda işlem gördüğünü belirtiyor ve altın tahmini için teknik seviyelere dikkat çekiyor.

Geçen hafta piyasaları etkileyen hangi gelişmeler oldu?

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından gördüğü ralliye rağmen, Haziran 2021’den bu yana en kötü haftalık performansını kaydederek, yaklaşık %3,5 oranında düştü.

Wall Street işlemleri, Doğu Avrupa cephesindeki kargaşanın arkasına düşen Avrupalı ​​meslektaşlarının zayıf performansının ardından karıştı. Başkan Christopher Waller ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard’ın bir sonraki merkez bankası toplantılarında 50 baz puanlık faiz artışlarının geleceğini ima etmesiyle, ABD endeksleri ABD Federal Rezerv konuşmacılarından daha fazla etkilendi.

Bununla birlikte ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Rusya’nın ABD’nin son oturumunda bir kimyasal silah saldırısı düşünebileceğini söylemesinden bu yana risk duyarlılığı bir darbe aldı. Ayrıca analiste göre, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinde kayda değer ilerleme sağlanamaması, piyasaları belirsizlik içinde bırakarak, altından ABD dolarına yeni riskten kaçışları tetikledi.

Haftanın başlarında, ABD Merkez Bankası şahin duruşuyla piyasa oyuncularını şaşırttı. Merkez bankası faiz oranını 25 baz puan artırdı ve nokta grafiği yıl için altı olası artış daha içeriyordu. Daha da ötesi, Başkan Jerome Powell 9 trilyon dolarlık bilançoyu azaltma planlarının muhtemelen Mayıs’taki bir sonraki toplantıda tamamlanacağını söyledi. Bu arada Amerikan para birimi, riskten kaçınan ortama rağmen, devlet tahvili faizlerinin gevşemesiyle birlikte düşük talep görüyor. 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin faizi gün için %2,191 ile zirve yaptı.

Altın tahmini: Kısa vadeli tablo boğalar için biraz daha cesaret verici

Piyasa analisti Sagar Dua, teknik açıdan bakıldığında, parlak metalin, 1.895 dolarlık düşük seviyesinden sıçrasa da haftalık bazda düştüğünü belirtiyor. Analist, bu yılki rallinin %61,8’lik düzeltmesine yaklaşık 1.890 dolara yaklaştıktan sonra keskin bir şekilde sıçradığını ve şu anda aynı rallinin %38,2 ile %50’si arasında işlem gördüğünü ifade ediyor.

Analiste göre, günlük bazda, sarı metal satıcılarla düz 20 SMA civarında buluşurken, teknik göstergeler önceki ivmesini kaybederek azalan alım ilgisine işaret ediyor. Analist, teknik göstergelerin pozitif seviyelerde marjinal olarak yükselirken, altın fiyatı hafif bir yükseliş gösteren 20 SMA civarında alıcı bulduğundan, kısa vadeli tablonun boğalar için biraz daha cesaret verici olduğunu söylüyor. Analiste göre, yine de altın, 1.960 dolar civarındaki güçlü statik direnç alanının altında kaldığı sürece, sınırlı bir yükseliş potansiyelini koruyacak.

Altın tahmini için ek önemli seviyeler

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir