Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.420
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.420
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Altın Öngörüleri Çıkan İsimden Mayıs, Haziran, Temmuz Tahmini!

Altın fiyatlarına yönelik yorumlarıyla gündeme gelen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, riskli olduğunu düşündüğü zaman aralıklarını duyurdu. Ayrıca fiyat hakkında uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

İslam Memiş’ten altın yorumları geldi

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz açıklamalarıyla altın, hızlı değişimler sergileyerek yatırımcıların kafasını karıştıran bir yol çizdi. Federal Rezerv Çarşamba günü gösterge faiz oranını yarım puan artırdı ve 40 yılın en yüksek enflasyonuna karşı verdiği mücadelede şimdiye kadarki en agresif adımı atmış oldu. Fed Başkanı Jerome Powell düzenlediği basın toplantısında, “Enflasyon çok yüksek ve neden olduğu zorluğu anlıyoruz. Onu geri getirmek için süratle hareket ediyoruz” dedi. ” Enflasyonun düşük gelirli insanlar üzerindeki yüküne dikkat çekerek, “fiyat istikrarını yeniden sağlamaya büyük önem veriyoruz” dedi.

Bunun ardından altın fiyatları hafif bir ivme kazandı. Türkiye’de de bayram dolayısıyla kapalı olan piyasaların açılmasıyla fiyatlardaki değişimler gözlemlendi. İslam Memiş de değerli metalin son hareketlerini değerlendirdi. Uzman isim, geride kalan haftada altının, gümüşün ve çeşitli ticaret paritelerin yaşadığı düşüşün final olduğunu belirttiğini söyledi. Ayrıca Bitcoin’deki düşüşler hakkında da bu düşüncesini yineledi. İslam Memiş, Nisan’da dört kez kademeli alım fırsatı görüldüğünü ve alım işini Mayıs’a bırakmayacağını söylemişti.

Mayıs-Temmuz arası yeni zirveler geliyor mu?

İslam Memiş, Mayıs ve Temmuz aylarında yeni zirve beklentisi olduğunu her fırsatta dile getiriyordu. Mevcut durumda da, dolar karşısında aşırı değer kaybına işaret eden bu fiyatlamaların dip seviyeleri olarak düşünülebileceğini aktardı. “Mayıs-Haziran-Temmuz ayları benim bekleme ayımdır. Sürpriz geri çekilmeler olursa tüm imkanlarımı kullanıp ilave etmek için çaba göstereceğim,” dedi.

Fed’in faiz artırımına dikkat çeken Memiş, bunu daha önceden tahmin ettiğini açıkladı. Fed sonrası yatırımcıların nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda, Fed’in güvercin tonda bir açıklama yapması durumunda küresel borsaların toparlanacağını, doların gerileyeceğini, emtia ve kripto paraların yükselişe geçeceğini ifade etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir