Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.108
% 2.61
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.108
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Altın Kasım’dan Beri En Kötü Haftaya Hazırlanıyor: İşte Beklentiler!

Altın Cuma günü hafif bir şekilde gevşedi ve 1.930 dolara kadar geriledi. Uzmanlara göre Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinde ilerleme umutlarının metalin güvenli liman çekiciliğini bozmasıyla fiyatlar Kasım sonundan bu yana en büyük haftalık düşüşünü yaşamaya ayarlanmış gibi görünüyor. Peki, beklentiler ne yönde? İşte detaylar…

Altın fiyatları için neler bekleniyor?

Spot altın, yazım itibarıyla 1.930 dolara geriledi. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0.3 düşüşle 1.937 dolara geriledi. Değerli metal, bu hafta şimdiye kadar yaklaşık yüzde 2.4 düştü. Avustralya merkezli Tiger Brookers’ın baş strateji sorumlusu Michael McCarthy, “Gerçek şu ki, Ukrayna’nın görünümüne ilişkin endişeler azaldıkça, altın fiyatı ve bu hafta 15 maddelik barış planına ilişkin görüşmeler ve Rusya ile Ukrayna arasındaki anlaşma potansiyeli de fiyatların düşmesine neden oldu” dedi.

ABD dolarının da bir dereceye kadar önemli bir faktör olduğuna işaret etti.  Altını, tüm zamanların en yüksek seviyesindeki girişiminden geri çeken şeylerden birinin dolar olduğunu belirtti.  Rus birlikleri Ukrayna şehirlerinde ilerlemelerini durdurmuş gibi görünürken, iki ülkeden yetkililer barış görüşmeleri için tekrar bir araya geldiler, ancak savaş dördüncü haftasına girerken konumlarının çok uzak olduğunu söyledi ve aşağıdakileri ekledi:

Kesinlikle çeyrek puanlık artış oranları bekleniyordu, ancak beklenmeyen şey bu yıl boyunca altı artış yaşanmasıydı. Bu, Fed’den gelen sert bir açıklamadır.

Piyasada son durum nedir?

Mevcut durumda dolar endeksi yükseldi ve ABD Hazine getirileri, Fed’in faiz kararının ardından üç yılın en yüksek seviyelerinin hemen altında kaldı. Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere daha yüksek getiriler ve faiz oranı artışları, faiz ödemeyen altının elde tutmanın fırsat maliyetini yükselterek külçenin cazibesini azaltıyor.

Spot gümüş yüzde 0.3 düşüşle ons başına 25.27 dolar geriledi ve yedi haftadaki ilk haftalık düşüşüne hazırlanıyor. Gram altın, ons altındaki kadar büyük düşüşler görmüyor. Yazım sırasında altının gram fiyatı, yüzde 3.59’luk yükseliş ile 920 lira civarlarında seyrediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir