Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.462
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.462
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Altın Kâhini’nden Bomba Tahmin: Tarih de Verildi!

Altın piyasaları, ABD Merkez Bankası’nın (FED), faiz kararının ardından yükseliş yaşadı. Yazım sırasında ons altın 1.870 dolar seviyelerinden 1.895 dolara kadar yükselmiş durumda. 900 liranın altında yer alan gram altının fiyatı ise 905 liraya kadar çıktı. Bu sırada Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, düşüncelerini aktardı. İşte detaylar…

İslam Memiş: Gram altın, Temmuz’da 1.200 lira olacak

Altın ve Para Piyasaları uzmanı; öncelikle banka, kuyumcu ve dövizcilerdeki makas aralığının en az 10 lira olduğuna dikkat çekerek bu durumun günlük veya haftalık işlem yapanlar için can sıkıcı olduğunu belirtiyor. Makas aralığının yüksek olması nedeniyle piyasadaki manipülatör atakların ve spekülasyonun önüne geçildiğini aktardı.

Ardından gram altın tahminine geçen İslam Memiş, yıllık bazda 1.400 liralık tahminini yineledi. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere gram altındaki 1.400 liralık tahmininin yanı sıra ons altında 2.150 doların görüleceğine dair tahminlerini sürekli olarak paylaşıyordu. Uzman, enflasyona ve jeopolitik risklere dikkat çekerek Temmuz ayında 1.200 liranın görülmesini beklediğini söyledi. İslam Memiş, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Jeopolitik risklerde ciddi artış var. Enflasyon dünyada artmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının sevdiği ortamdan geçiyoruz. Ons altında agresif yükseliş görmedik. Pimi çekilmiş bomba gibi duran bir altın, gümüş fiyatı var. 900 altı seviyeler bence kalıcı olmayabilir. Temmuzda 1200, yıllık bazda 1400 lira seviyeleri öngörümde değişiklik yok.

Yatırımcılar ne yapmalı?

Enflasyonun Ağustos’a kadar yükseliş yaşamaya devam edeceğini düşünen uzman isim, bununla mücadele etmek için öncelikle marketlerdeki rant olayının kırılması gerektiğini belirtiyor. Şu anda, Türkiye’de herkesin, ev fiyatlarının yükselmesiyle, artık milyoner olduğunu belirtti. Son olarak uzman, “Enflasyon sonrasındaki hikayemiz bizim mayıs ve haziranı bekleme ayı olarak düşünüyorum. Merkez Bankaları dünyadaki turizm oranlarını yakından takip edecek. Temmuzda da yeni zirvelerin gelme ihtimalini çok kuvvetli gördüğümden mayısta satış yapılmaması gerektiğini öngörüyorum,” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir