Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.353
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.353
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Altın Kâhini Yatımcıları Uyardı: Birkaç Hafta İçinde…

Altın fiyatları, bu hafta yeni yükselişler kaydetti. Bu yükselişin ardındaki asıl sebep, çoğunlukla Rusya’nın Ukrayna işgali oldu. Birçok yatırımcı, küresel çaptaki kriz sebebiyle güvenli liman varlığına sarıldı. Peki, mevcut durumda altın alınır mı satılır mı? Hangi seviyeler görülebilir? Coinmühendisi.com olarak, yatırımcıların aklındaki bazı sorulara yanıt veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in yorumlarını aktarıyoruz…

Altın için yeni zirveler geliyor mu?

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma devam ediyor ve bu durum altını direkt olarak etkiliyor. Ons altın, iki yıldır görülmeyen seviyelere yükseldi ve 2.000 doların üzerine çıktı. Yazım sırasında 1.990 dolara geri çekilmiş durumda. Gram altın da aynı şekilde 900 liranın üzerinden işlem görüyor. İslam Memiş, altının yeni zirvelere hazır olduğunun haberini verdi ve agresif yükselişlerin yaşanabileceğine dikkat çekti. Yükselişlerin, 2020 yılındaki koronavirüs paniğinin hatırlattığını belirtiyor. Daha önce de bildirdiğimiz üzere o sıralar insanlar yeni virüsün ortaya çıkması ve birçok ekonomik kapanma yaşanmasıyla altına sarılmıştı.

İslam Memiş, o sıralar altının ons fiyatının 2.070 dolara kadar yükseldiğine dikkat çekiyor. Ancak herkes 3.000 doların görüleceğini de beklerken değerli metal 1.678 dolara kadar geri çekildi. Şimdi de yeni zirveler konuşuluyor ancak uzmana göre “Yeni zirveler için yükselişlerin kademeli ve yükselişlerin haftalık bazda kalıcı olması gerekiyor.”

Gram altında alım için fırsat var mı?

Öte yandan gram altın için 1.450 liralık yıllık tahminini yineleyen İslam Memiş, ons altında da 2.150 dolarlık zirveye dikkat çekiyor. Gram altında alım fırsatı olup olmayacağı konusunda Memiş, elinde altın bulunanların varlıklarını satmamasını öneriyor, değerli metalde alım için daha fırsat gelebileceğine dikkat çekiyor. Memiş’e göre mevcut durumda puslu havanın dağımasını beklemek, Fed’in ve TCMB’nin faiz kararlarına bakmak gerekiyor. Gram altının 900 liranın altına, ons altının ise 2.000 doların altına düşmesinin güçlü bir ihtimal olduğunu belirtiyor. Bunun için, alım düşünenlerin birkaç hafta sabırla bekleyebileceğini söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir