Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.507
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.507
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Altın Kâhini Tarih Verdi: Şimdi Bu Seviyeler Kaçınılmaz Oldu!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi, altın fiyatlarının sıçramasına sebep oldu. Yatırımcılar, göreceli olarak riskli varlıklardan çıkarak değerli metale, “güvenli liman” statüsüne sahip olan varlıklara yöneldiler. Ons altın 1.910 dolara çıkarken gram altının fiyatı 864 liraya kadar yükseldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı da son durumlar hakkında yorum yaptı.

İslam Memiş, gelişmeler ışığında altın piyasasını değerlendirdi

Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Ukrayna’yı resmen işgal etmeye başlamasıyla para piyasaları da etkilendi. Birçok yatırımcı, endişeli zamanlarda güvenli liman varlıklarından biri olan altına sarıldı. İslam Memiş, yeni gelişmeler oldukça piyasalarda dalgalanma yaşanacağını ve fiyatların artış yaşayacağını düşünüyor. Altının gram fiyatında 2022 yılı için 1.450 lira beklentisini daha önce de belirlemiş olan Memiş, bu tahmininin beklenenden daha erken bir zamanda gelebileceğini düşünüyor ve bu seviyenin kaçınılmaz olduğunun altını çiziyor. Gram altının direnç olarak 1.000 TL’yi geçmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Genel olarak yatırımcıların soğuk kanlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini ve panik satışlarından kaçınması gerektiğini düşünüyor. Uzman isim, borsalarda ve kripto paralardaki sert satışlardan da bahsederek dolar/euro, sterlin/dolar gibi paritelerde de satışların olduğunu belirtiyor. Yatırımcıların, fiyatı düşen yatırım araçlarına para aktarmasını daha mantıklı buluyor.

Dolar nasıl hareket edecek?

İslam Memiş, dolar hakkındaki düşüncelerini de aktardı. İslam Memiş, piyasaların açılmasından 10 saat geçmeden al sat yapanlara soğukkanlı davranmalarını tavsiye etti. Memiş, dolardaki yükseliş hakkında yorum yaparak doların dünya çapında yükseldiğini belirtti. Gerçekten de, ABD doları endeksine bakıldığında, 97.1 seviyesi göze çarpıyor. Doların yükselmeye devam etmesi için 13.8 liranın üzerinde bir haftalık kapanış yapılması gerektiğini belirtiyor. 13.8 liranın altında kalınması durumunda, fiyatın ciddi bir hareket yaşamayacağını vurguluyor.

İslam Memiş, Rusya’nın dolardan ziyade altın, kripto para veya gümüşle ticaret yapacağını söylemesi durumunda senaryoların değişebileceğini söylüyor. Yatırımcıların, değer kaybı yaşayan kripto paralar veya dolar/euro paritesine yatırım yapabileceğini belirtiyor. Ancak panikle yapılacak işlemlerden uzak durulmasını özellikle vurguluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir