Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.569
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.569
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Altın Kâhini Önemli Tahminler Yaptı: Şubat, Mart ve Nisan’da…

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası’nın Mart ayında faiz artırımına gideceği konusuyla değişime uğruyor. Bu haftanın en önemli konularından birisi ise ABD’de son 40 yılın en yüksek seviyelerine çıkan ABD enflasyon verileri oldu. Enflasyonun yıllık bazda yüzde 7.3’e çıkması bekleniyor. Peki, bu durum altını nasıl etkileyebilir? İleriki süreçte neler bekleniyor? coinmuhendisi.com olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’in görüşlerini aktarıyoruz…

ABD verileri altın fiyatlarını nasıl etkileyebilir?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e göre piyasalar, ABD enflasyonuna odaklanmış durumda. Genel olarak gram altının 780-800 lira aralığında hareket edeceğini, ancak büyük bir yükseliş beklemediğini kaydetti. Öte yandan, ABD’deki enflasyon verilerinin Şubat, Mart ve Nisan aylarında yüksek seviyelerde gelmesini beklediğini; bu durumun değerli metalde yükselişe sebep olabileceğini söyledi. Ancak bunun “aman aman bir yükseliş olmayacağını” ifade etti.

Enflasyon verilerini öne sürerek piyasada korku yaratmaya çalışanlara itibar edilmemesi gerektiğini iddia eden İslam Memiş, “her yüksek enflasyon açıklandığında” bir tepki yükselişi olacağını, ancak “uçacak, kaçacak, yükselecek” diyenlere karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti. İslam Memiş, Twitter hesabında yaptığı bir paylaşımda enflasyonun Aralık’ta yüzde 7 olduğunu, beklentisinin yüzde 7.3 civarında olduğuna dikkat çekti.

Gümüş ve altının ons fiyatlarında baskılama devam edebilir

Verilerin bu şekilde gelmesi durumunda fiyatların yükselebileceğini, ancak piyasaların vereceği tepkinin daha farklı olabileceğini kaydetti. Ayrıca Mart ayında ABD Merkez Bankası’nın beklenen faiz artırımına gitmesi gibi durumların, yani Fed’in daha “şahin” bir politika izlemesi durumunda piyasaların baskılanmaya devam edebileceğini ima etti.

Fed’e yönelik söylemler ile piyasanın baskılanabileceğine işaret eden Memiş, Fed’in ancak söylem gücünü artırabileceğini, bu nedenle altın ve gümüşün ons fiyatlarındaki düşüşün sürebileceğine dikkat çekiyor. Genel olarak tek riskin Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz olduğunu belirtiyor. Bu iki ülke arasındaki gerilimde bir gelişme yaşanmaması durumunda dolar endeksinin toparlanabileceğini, bununla ters korelasyonda olan altının ise düşmeye devam edebileceğini belirtiyor. Son olarak, sepet yapanların doğru bir yolda olduğunu düşündüğünü söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir