Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.872
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.872
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Altın Kâhini Mayıs, Haziran ve Temmuz Tahminlerini Duyurdu!

Altın ticareti, ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinden gelen olumlu yorumların, dolar endeksinin düşüşünde ve ABD Hazine verimlerinde görülen bir miktar istikrarın ardından, iki haftanın yükseği yakınlarında daha yüksek bir aralıkta sabitlendi. Dolar, önceki seansta bir ayın en düşük seviyesine düştükten sonra sakinleşti ve şu anda 102.20 seviyesi civarında seyrediyor. Bu sırada Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüş yorumlarını aktardı.

Uzman altın için Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına dikkat çekti

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında geçen haftadan itibaren yükseliş trendinin gözlemlendiğini ve bu nedenle satış yapanların zarar edeceği bir dönemde olduğunu söylüyor. Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında “beklemeye dayalı politika” izleyeceğini ve Temmuz’da zirve seviyelerin görüleceğini düşünüyor. Özellikle Haziran ayında, Türkiye içi ekonomiye yönelik gelişmelerin öne çıkacağını düşünüyor.

Dolar kuruna da değinen İslam Memiş, kurun serbest piyasada 16 seviyesini çoktan geçtiğini belirtiyor. “Euro/dolar paritesinin yükselmesine rağmen dolar kuru yükseliyor. Yukarıda 17 TL seviyesini kıran euro/TL kuru olacak. Büyük bir ihtimalle sürpriz olmayacak. Euro/dolar paritesinin yükseleceğini söylemiştim,” ifadelerini kullanıyor.

İslam Memiş, altın fiyatlarının Temmuz ayında 1.000 lirayı aşacağı beklentisini söylerken “Nisan ayı ile final yapmamızdan itibaren Mayıs’ta yükseliş trendinin devam ettiğini” belirtiyor. 940 liralık direnç seviyesinin kırıldığını, şimdi 965 liranın kırılmasını beklediğini aktaran İslam Memiş, Temmuz’da 1.000 lira seviyesinin üzerinde bir rakamla yolumuza devam edeceğimizi düşünüyor. Ancak Haziran’da bir mola verileceğini belirtiyor.

Piyasalar çökebilir mi?

İslam Memiş, altının ons değerine de değinerek 1.800-2.000 dolarlık aralık içinde tutulduğunu belirtti. 2.000 doların üzerine çıkılması durumunda insanların enflasyonu daha çok hissedeceğini ve finansal piyasaların çökeceğini belirtiyor. Öte yandan 1.800 doların altına düşülmesi durumunda büyün yatırımcıların altına hücum ederek kendi fiat para birimlerine yatırım yapmayacaklarını belirtiyor. Bu nedenle, merkez bankalarının piyasayı baskıladığını iddia ediyor. Yazım sırasında ons altın 1.856 dolardan, gram altın 963 liradan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir