Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.565
% 4.97
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.565
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Altın, jeopolitik risklerin artmasıyla 3 ayın zirvesine çıktı

Investing.com – Ons altın Cuma günü 1.865 dolara çıkarak 19 Kasım sonrası en yüksek seviyeyi gördü ve haftayı 1.859 dolardan kapattı. Altında yaşanan bu hızlı yükselişte ABD’nin açıklamaları etkili oldu. ABD, Rusya’nın kısa bir süre içinde Ukrayna’ya saldıracağına dair istihbarat aldığını açıkladı. Sonrasında Biden ve Putin arasında yapılan telefon görüşmesinin ardından ABD sert açıklamalarına devam ederken Rusya ise bu açıklamaları yalanladı. ABD ve Rusya arasındaki tansiyonun artmasıyla jeopolitik fiyatlamalar altını yükseltti.

Yeni haftanın ilk işlem gününde 1.850 dolardan işlem gören altında Ukrayna başlığı nedeniyle oynaklık arttı. Cuma günü ABD’den gelen enflasyon verisi faiz fiyatalmalarını kuvvetlendirmiş ve altında baskıya neden olmuştu, ancak gündemin değişmesi nedeniyle fiyatlama da yukarı yönlü olarak etkisini gösterdi. Haftanın devamında jeopolitik gelişmelere göre işlemlerin sürmesi bekleniyor. Ons fiyatında 16 Kasım’da görülen 1.876 dolar seviyesi en yakın direnç noktası olarak görülüyor. Riskleri azaltacak haber akışı ve yeniden faiz fiyatlamasına dönülmesi durumunda ise onsta yaşanacak geri çekilmelerde 1.820 dolar izleniyor.

Onstaki hareketlilikle Cuma günü 809 TL’ye çıkan gram altın yeni haftada 804 TL’den işlem görüyor. USD/TRY kurunda 13,50 yakınındaki yatay seyrin sürmesine karşın onstan destek alan fiyatta 820 TL direnç olarak izleniyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi DeFİ’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir