Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.953
% 1.61
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.953
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Altın İçin Son Dakika Gelişmesi! “Bu Seviyeler Yakın”

Uzmanlara göre altın traderları, Perşembe günkü Avrupa seansına girerken piyasanın 1.925 dolar civarındaki kararsızlığını gösteriyor. Sarı metal, Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes görüşmeleri umutları arasında piyasa hissiyatının iyileşmesiyle önceki gün iki haftanın en büyük günlük kaybını yazdırmak için haftanın en yüksek seviyesinden U dönüşü yaptı. Bununla birlikte, analist Anıl Panchal’a göre belirtilen müzakereler öncesindeki temkinli ruh hali ve Fed’in faiz artırımını hızlandırma ihtimalinin artması, metalin son hamlelerini kısıtlıyor gibi görünüyor. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Ukrayna ve Rusya arasındaki yeni haberler, altın piyasasını etkiliyor

Rus medyası bugün ateşkesin masaya yatırıldığı muhtemel bir toplantı haberini paylaştı. Ancak, Ukraynalı yetkililerden Moskova ordusunun güneydeki Kherson kentini ele geçirdiğine dair son teyit, barış görüşmelerine meydan okuyor gibi görünüyor. Jeopolitik riskler de enflasyon sıkıntılarını artırıyor ve Fed Başkanı Powell’ı gerekirse yüzde 0,50’ye varan oranlarda daha hızlı artışlar önermeye zorluyor.

Bunların ortasında, S&P 500 Vadeli İşlemleri hafif kazançlar sağlıyor ancak ABD 10 yıllık Hazine getirileri, Wall Street Çarşamba günü iyimserlik gösterisini yürütürken bile durgun kalmaya devam ediyor. Ancak Panchal’a göre temkinli hava ABD Dolar Endeksi’ni (DXY) daha güçlü tutuyor. ABD ISM Hizmetleri PMI, Tarım Dışı Verimlilik vb., Fed Başkanı Powell’ın traderları eğlendirmek için ifadesinin ikinci versiyonuna katılacak. Ancak uzmana göre Rusya-Ukrayna manşetleri kısa vadeli yön için çok önemli olacak.

Teknik analiz neleri gösteriyor?

Anıl Panchal’a göre son hareketsizliğe rağmen, altın, güvenliği riske atmaya yönelik yoğun telaşın ortasında 10 aylık yatay bölgenin üzerinde kalmaya devam ediyor. Yükselen MACD sinyalleri ve aylık destek çizgisinin ötesinde devam eden ticaret de yukarı yönlü eğilimi güçlendiriyor. Bununla birlikte, aşırı alım RSI çizgisi bir geri çekilmeye işaret ediyor ve bu da Eylül 2020’den itibaren 1.975 dolar civarında uzanan yatay bir çizgiyi vurguluyor.

Uzmana göre XAU/USD boğaları 1.975 doların üzerinde baskın kalırsa, odak 2.000 dolarlık psikolojik seviye ve 2.075 dolarda olacak. Bu arada, Haziran 2021’den itibaren yukarıda belirtilen destek bölgesi, yaklaşık 1.915-12 dolar, bir geri çekilme sırasında altın fiyatlarının altına bir zemin koyuyor ve bir kırılma, 1.900 dolara yakın olan 12 günlük bir destek hattını vurgulayacak. Bunu takiben, sırasıyla 1.890 dolar ve 1.877 dolar civarındaki bir aylık yükselen trend çizgisi ve Kasım 2021 zirvesi, altın satıcılarını kısa vadeli alıcılar için son savunmadan, yani 1.870 dolar seviyesinden önce zorlayacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir