Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.660
% 0.26
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.660
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Altın İçin Gözler Bu Gelişmelerde: O Rakamlar Görülebilir!

Altın, Çarşamba günü dolar güçlenirken düştü. Acaba sarı metal fiyatını düşürmek için manipülasyon mu yapılıyor? “Altın fiyatı, çeşitli trade teknikleri kullanan traderlar tarafından kısa vadede manipüle edilebilir,” diyen Rick Rule’a göre, hükümetlerin altın fiyatını uzun vadeli baskılamaya yönelik ‘büyük bir komplo’ yok. Analistler ise sarı metal için Fed’in duruşuna dikkatleri çekiyor.

Altın fiyatını düşürmek için büyük bir komplo mu var?

RuleInvestmentMedia’nın kurucusu ve Sprott US Holdings’in eski Başkanı ve CEO’su Rick Rule, “Hükümetler ve merkez bankaları ile Üçlü Komisyon arasında altın fiyatını düşürmek için büyük bir komplo olduğu fikri, bana saçma geliyor” diyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Yani, sözde oyunculara bakın. Hükümet postayı teslim edemiyor, çocukları eğitemiyor ve henüz altın fiyatının 40 yıllık bir manipülasyonuna başkanlık edebiliyorlar mı? Sanmıyorum.

Ancak Rick Rule, kısa vadede altın fiyatının, manipülasyona tabi tutulduğunu, çünkü kuralın bu olduğunu söylüyor. Rule, konuyu şu şekilde detaylandırıyor:

Kısa vadeli altın piyasalarının manipüle edildiği söylenebilir, buna yürekten katılıyorum. Bütün piyasaların kısa vadede manipüle edilebileceğine inanıyorum. ABD Hazine piyasası büyüklüğündeki bir piyasayı bir LIBOR piyasasıyla manipüle edebilirlerse, kesinlikle altın piyasasını da manipüle edebilirler.

“İnsanlar, enflasyonun ciddi bir sorun olduğunu anladıklarında altına dönecekler”

Enflasyona ve olası bir ABD resesyonuna dönen Rick Rule, Başkan Jerome Powell’ın şahin söylemine rağmen, Federal Rezerv’in faizleri yükseltmekten vazgeçeceğini düşünüyor ve görüşünü şöyle izah ediyor:

Hükümetimin bana doğruyu söylediğine inanarak son 40 yılda çok fazla para kazanmadım. Bence, Powell faiz oranlarını artırmalı. Ama yapacağını sanmıyorum. Seçmenlerin bugün gördüğü soruna, yani ilk konut kredisine ödedikleri faize, kredi kartına ödedikleri faize ülkedeki siyasi üst yapı tepki gösterecek.

Rick Rule, insanların ancak enflasyonun ciddi bir sorun olduğunu anladıklarında altına döneceklerini kaydediyor. Ayrıca Rule, faiz oranlarının artmaya devam edeceğini, ancak Fed tahminlerinin en şahin olduğu ölçüde olmayacağını belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

Faiz oranını 50 veya 75 baz puan artırabileceklerini düşünüyorum. Bence bunu yaparlarsa, hisse senedi piyasaları düşmeye devam eder. Uzun vadeli borç piyasasının kırıldığını düşünüyorum. Geniş ekonominin acı çekmeye başladığını düşünüyorum.

Stephen Innes: Bu durum sarı metale yardım ediyor

Altın fiyatları Çarşamba günü dolar güçlenirken düştü. Yatırımcılar ise merkez bankasının yaklaşan faiz artırımlarının büyüklüğüne ilişkin ipuçları için ABD Merkez Bankası’nın Mayıs ayı politika toplantısının tutanaklarını bekliyorlar. Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere dolar endeksi (DXY), önceki seansta bir ayın en düşük seviyesini gördükten sonra güçlendi. SPI Asset Management yönetici ortağı Stephen Innes, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Traderlar, Eylül ayı faiz artışı beklentileri altın fiyatları için çok önemli olabileceğinden, Haziran ve Temmuz sonrasındaki politika ipuçları için FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) tutanaklarına bakacaklar.

Bununla birlikte Stephen Innes, yatırımcıların, zirve enflasyonu geride bıraktığımıza göre, enflasyonun iniş yolunu nasıl değerlendirecekleri konusunda mücadele ettiklerini söylüyor. Ayrıca analist, piyasa için sorunun, “Normalleşmenin ne kadar süreceği” olduğunu ve bunun belirsiz bir şekilde altına yardım ettiğini belirtiyor.

Teknik analist Wang Tao, altın için bu seviyeleri işaret ediyor

Altın bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak görülse de, yüksek kısa vadeli ABD faiz oranları, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Federal Rezerv, bir dizi büyük faiz oranı artışıyla 40 yılın en yüksek enflasyonuna karşı mücadelesini güçlendirirken, ABD’li bir merkez bankacısı, uzun vadeli faiz artırımlarının “önemli bir ekonomik sarsıntı” yaratabileceği konusunda uyarıda bulunarak bir ihtiyat notu verdi.

Reuters’in teknik analisti Wang Tao’ya göre, spot altın 1.856 dolarlık bir destek etrafında dengelenebilir ve 1.867 dolarda direnci yeniden test edebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir