Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.885
% 1.00
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.885
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Altın Haftaya Nasıl Başladı? Beklenen Seviyeler Neler?

Traderlar, daha geniş piyasa riski duyarlılığını etkilemede kilit bir rol oynayacak olan Rusya-Ukrayna savaşını çevreleyen yeni gelişmelere ve ABD doları fiyat dinamiklerine bakarken analistler altın için sıradaki beklentilerini aktarıyor. Bunların sonuncusu, analist Anıl Panchal oldu. İşte detaylar…

Altını etkileyen küresel gelişmeler neler?

Altın, Pazartesi günkü Asya seansı sırasında gün içinde yüzde 0.30 artışla 1.928 dolar civarına çıkarak yaralarını sardı. Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere sarı metal, geçen hafta piyasa duyarlılığının artması ve külçenin güvenli liman talebini baskılaması nedeniyle Haziran 2021’den bu yana en büyük haftalık kaybına tanık oldu. Bununla birlikte, Ukrayna’nın Rusya’nın Mariupol’deki teslim olma talebini reddetmesi, son zamanlarda riskten kaçınma hissiyatını yeniledi.

Kiev’in Mariupol’da savaşmaya hazır olmasına ek olarak, Rus kuvvetlerinin Ukrayna’da artan bombardımanı da vahim koşulları yansıtıyor. Son zamanlarda, Çin Elçisi Ukrayna’daki savaşı düşürmeye hazır olduğunu gösterdi, ancak geçen hafta ABD Başkanı Joe Biden ile Çinli mevkidaşı Xi Jinping arasında yapılan görüşmede kilit konu hakkında herhangi bir önemli ayrıntıyı iletilmediği için piyasaların şüpheleri var.  Çin’de artan covid vakaları ve Evergrande tarafından Hong Kong’da ticaretin askıya alınması da, uzmana göre, piyasa hissiyatı üzerinde baskı oluşturuyor.

Bu hafta neler olacak? Altın için teknik analiz neleri gösteriyor?

Bu hafta ABD Başkanı Joe Biden, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere liderleriyle bir telefon görüşmesi yapacak. Politikacıların Moskova üzerinde daha fazla baskı uygulamasının ve altının gücünü artırabileceği düşünülüyor. Ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasına da dikkat çekiliyor.

Anıl Panchal’a göre altın fiyatları, RSI ve MACD sinyalleriyle birlikte Ocak-Mart dönemindeki yüzde 50 Fibonacci düzeltmesini yukarı yönlü geçiyor. Sırasıyla 1.952 ve 1.905 dolar civarındaki yatay performans göz önüne alındığında, sarı metalin en son artışı, belirtilen aralığın üst sınırını, yani 1.952 doları hedefliyor. Bununla birlikte, analiste göre, Şubat sonundan itibaren görülen yatay hareket, altının 1.977/80 dolar civarındaki yukarı yönlü hareketini zorlayacak.  Öte yandan, 1.950 dolardan aşağı yönlü bir kırılma gerçekleşirse, Panchal, 1.900 eşiğinin önemli olacağını aktarıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir