Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.071
% 2.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.071
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Altın Fiyatları Uçtu! Piyasa Kâhini, Şimdi Olacakları Anlattı

Altın fiyatları, haftanın ilk gününe sert bir şekilde yükselerek başladı. Gram altın 910 lirayı aştı. Ons altın ise 1.992 dolara yükseldi. Değerli metal, haftayı en son 1.967 dolardan kapatmıştı. Peki, şimdi neler olacak? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasadaki beklentileri ve olacakları anlattı. Coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

İslam Memiş, altın fiyatları için sıradakini söyledi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde neredeyse ikinci haftaya girerken yatırımcılar, belirsizlik ve endişe ile güvenli liman varlığı olan altına sarılmaya devam ediyor. İşgalden bağımsız olarak analistler, enflasyon endişelerinin yıl boyu değerli metali yükselteceğini zaten düşünüyordu. Doğu Avrupa’daki olaylar, ivmeyi hızlandırmış gibi görünüyor. Ons altın fiyatları yeni haftaya neredeyse 30 dolarlık bir artış ile başladı. Gram altın da 900 lirayı aştı ve 915 lirayı gördü.

Analistler Rusya ve Ukrayna’ya yönelik gelişmelerin, yatırımcıların odağında olduğunu belirtmeye devam ederken İslam Memiş’ten piyasaya yönelik uyarı geldi. İslam Memiş’e göre altının ve gümüşün fiyatları beklenenden önce yükseliş yaşıyor ve petrol de kimsenin öngörmediği bir zamanda ivme kazandı. İslam Memiş, altının 2020’deki 2.070 dolarlık zirveyi ve gümüşün 30 doları gördüğünden bahsetti. O zamanki artışın arkasında koronavirüs olduğunu, şimdi ise savaş olduğunu belirtiyor. “Birinci sebep sonrası altın 2.070’den 1.678 dolara, gümüş de 30’dan 21 dolara gerilemişti. İkinci sebep sonrası bakalım nereye düşecekler?” ifadelerini kullandı.

Analistin yıllık bazda öngörüleri neler?

İslam Memiş, emtia yatırımcılarının kısa vadeli pozisyon açmışsa dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor. Mevcut durumun hiçbir ülke ekonomisine yarar sağlamayacağını söyleyen uzman, yükselişlerin de düşüşlerin de sağlıklı olması gerektiğini söylüyor. Şu anda kısa vadeli para katlama hayalinin boşuna kurulmaması gerektiğini savunuyor.

Şu anda savaştan çok manipülasyon piyasası olduğunu öne süren Memiş, dünyada enflasyon ve savaş patlak vermişken ons altının 2.000 doların üzerine çıkması gerektiğini, bu nedenle manipülasyonun ana katalizör olduğunu düşünüyor. Yıllık bazda uzmanın öngörüsü ons altın için 2.150 dolar, gram altın için ise 1.450 lira civarında bulunuyor. Bunların görüleceğine dair bir tereddüt yaşamadığını, ancak manipülasyonun geçmesi gerektiğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir