Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.570
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.570
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Altın Fiyatları İçin Son Tahminler: 4 Analist Açıkladı!

Altın fiyatları Perşembe günü, ABD Merkez Bankası’nın üç yıl içinde borçlanma maliyetlerinde yaptığı ilk artışın sürprizle karşılaşmamasının ardından, dolar ve ABD Hazine faizlerindeki düşüşün de desteklemesiyle yükseldi. Spot altın, yazının yazıldığı sıralarda günlük %,068 artışla 1.940 dolardan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %1,75 artışla 1.942,40 dolara yükseldi.

“İnsanlar altın tutmanın hala iyi olduğunu görecekler”

Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ABD merkez bankası Çarşamba günü faiz oranlarını 25 baz puan artırdı. Ancak artış beklenen çizgide olduğu ve yükselen enflasyon zeminine karşı geldiği için, altının bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak çekiciliğini azaltmadı. Bağımsız analist Ross Norman’a göre, altın kötü haberlerle fiyatlanırken, “söylentiyi sat, gerçeği satın al” durumu oluştu. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Artan faiz oranlarının altın fiyatlarına etkisi negatif olması gerektiği için mevcut durum mantıksız görünse de, bir enflasyon sorunumuz olduğu iddiasını doğruluyor.

Yükselen ABD faiz oranları, getirisi olmayan, dolar fiyatlandırılmış külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırma eğilimindedir. Fed, gelecek yıl borçlanma maliyetlerini yukarı çekmek için agresif bir plan ortaya koysa da, yatırımcıların görünüşe göre daha güçlü bir faiz artırımı fiyatlaması ile altın fiyatları artarken, 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin faizleri gevşedi. GoldSilver Central’ın genel müdürü Brian Lan, Fed’in yükselen enflasyona ‘uysal’ tepkisinin altına yardımcı olduğunu söylüyor ve şu yorumu yapıyor:

İnsanlar altın tutmanın hala iyi olduğunu görecekler. Çünkü Fed’in %0,25’i tekneyi sallamıyor bile.

Ross Norman: Bu boğa koşusunun bacakları

Analistler ayrıca güvenli liman altın yatırımcılarının, dördüncü haftasına giren Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yarattığı siyasi ve ekonomik riskleri yakından takip etmeye devam edeceklerini söylüyor. Ross Norman, şu açıklamayı yapıyor:

Bu boğa koşusunun bacakları olduğu konusunda sizi cesaretlendirecek tek bir şeye bakmanız gerekse, ETF akışlarına bakıyor olurdunuz ve bu gerçekten olumlu.

Dünyanın en büyük altın destekli ETF’si olan SPDR Gold Trust’ın holdingleri, Çarşamba günü %0,8 artışla 1.070.53 tonla Mart 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Commerzbank’a göre altın fiyatları, döngü başladığında yükselme eğiliminde oluyor

ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımına rağmen altın fiyatları 1.940 dolar bölgesine yükseldi. Bu yıl altı artırım daha bekleniyor. Projeksiyon önümüzdeki aylar için bu şekilde görünüyor. Peki altın fiyatları neden bugün yine de tırmanıyor? Commerzbank ekonomistlerinin raporuna göre, önceki faiz artış döngülerine bakıldığında, döngü başladığında altının yükselme eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Fed, faiz oranını 25 baz puan artırdı. Fed Başkanı Jerome Powell, daha fazla faiz artırımı olasılığını da yükseltti. Fed üyelerinin tahminleri, dün de dahil olmak üzere yıl sonuna kadar yedi faiz artırımına işaret ediyor. Commerzbank ekonomistleri, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Önceki faiz oranı artış döngülerine bakıldığında, altının döngü başladığında yükselme eğiliminde olduğunu görülüyor. Aynı şey bu sefer de oluyor gibi. Ancak Ukrayna’daki savaş göz önüne alındığında geçmiş faiz artış döngüleriyle karşılaştırma yapmak zor. Ne de olsa bu, altın talebinin arttığına işaret eden ek bir faktör.

Pablo Piovano: Altın fiyatları 1.900 dolar civarında destekleniyor

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, Çarşamba günü üst üste üçüncü seansta daraldı ve bu kez CME Group’tan gelen gelişmiş rakamlar dikkate alındığında bu sefer yaklaşık 3,6 bin kontrat düştü. Hacim bunu takip etti ve yaklaşık 34,2 bin kontrat geriledi ve önceki günlük oluşumun ardından düşüş trendine devam etti.

Altın fiyatları 1.900 dolar bölgesinden toparlandı ve seansı Fed gününde mütevazı kazançlarla sonlandırdı. Bununla birlikte piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, geri tepme, yakın vadede kısa ömürlü olabileceği fikrini ima ederek, azalan açık ilgi ve hacmin ortasında kalıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir