Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.335
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.335
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Altın Fiyatları İçin Önemli Tahmin: Bu Seviyeler Konuşuluyor!

Altın fiyatları, şahinleşen Federal Rezerve’in etkisiyle Cuma günü 1.800 doların altına dalıp çıktıktan sonra, haftayı düşüşle kapattı. ABD tahvil faizlerindeki sert yükselişle güçlenen doların ufuktaki daha agresif ABD faiz oranlarıyla bu seyrini devam ettirme ihtimali, sarı metale olan iştahı azalttı ve değerli metal art arda dördüncü haftalık düşüşünü kaydetti.

Analistler altın fiyatları için olası rotaları belirledi

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell Perşembe günü yaptığı açıklamada, yüksek faiz oranlarının etkisinin hissedildiği için enflasyonu dizginleme ve kontrol altına alma mücadelesinin “biraz acı vereceğini” söyledi. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, dolar endeksi (DXY), 20 yılın en yüksek seviyelerine tırmandı ve art arda altıncı haftalık kazancını elde etti.

Analistlere göre, hisse senedi piyasasındaki bir satış ve Perşembe günü ABD dolarına yeni bir uçuş dalgası, Cuma sabahı 1.810 dolara gerileyen ve Şubat başından beri en düşük seviyesine çekilen altını nakavt etmek için mükemmel bir kombinasyon sağladı.

Analistler, şu anda, bir çift tepe oluşumu görüp görmeyeceğimize veya boğaların birkaç ay boyunca yükselen yeni bir ivme öncesinde güç ve likidite kazanıp kazanmadığına karar vermenin sarı metale kaldığını belirtiyor. Analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fiyattaki mevcut düşüş, daha sonraki gelişmeleri yakından takip etmemizi sağlıyor. Dün altın fiyatları, 200 SMA’nın altında keskin bir düşüş yaşadı ve bu genellikle enstrüman için ayı faktörüdür. Haftanın 1.830 doların altında bir konsolidasyonu bu sinyali güçlendirecektir. Bu, 2015-2018 zirvelerinin alanı olan 1.350 dolar alanına kabaca %25’lik bir düşüşün yolunu açacaktır.

Analistlere göre, önümüzdeki saatlerde ve günlerde alıcılarda bir yükseliş görürsek altının düzeltmede olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda altın için şu rotayı çiziyor:

Potansiyel olarak, bu seviyelerden yukarı yönlü bir dönüş, ilk itici gücü 2018-2020’de olan ve ardından uzun süreli bir geniş yan trendin izlediği yeni bir uzun vadeli büyüme dalgasının başlangıcına işaret edebilir. Bu durumda potansiyel bir boğa hedefi 2.500 dolarlık alan olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir