Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.421
% 0.39
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.421
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Altın Fiyatı İçin Kısa Vadeli Hedefler Ne? İşte Çarpıcı Analiz!

Altın geçen ay 2.000 dolar ile kısa bir süre flört etti. “Şu anki altın fiyatı 1.958 dolar olarak, 2.000 dolar rakamı bu aralığın tatlı bir orta noktası” diyen finans uzmanı Kelsey Williams’a göre bu güzel bir yuvarlak sayı ve şu anda çoğu altın traderı ve yatırımcısının odaklandığı fiyat gibi görünüyor.

“Bugün 2.000 dolar olan altın, 1980’de 600 dolar ile aynı”

Bu nedenle Kelsey Williams, 2 bin dolarlık altın fiyatının, altın topluluğundaki çoğu kişinin düşündüğünün dışında özel bir önemi olup olmadığını görmenin muhtemelen iyi bir fikir olacağını belirtiyor. Uzmanın tahminlerini ve analizlerini kendi anlatımıyla Coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Bugün 2.000 dolar olan bir ons altın, 1980’de 600 dolar olan bir ons altının değerine eşit. Diğer bir deyişle, enflasyona göre düzeltilmiş bazda altın bugün kırk iki yıl öncekinden daha değerli değil. Bugün bir ons altınla satın alabileceğiniz şey, kırk yıldan fazla bir süre önce bir ons altınla satın alabileceğinize eşit. Bu, altının bir değer saklama aracı olarak rolüyle tutarlı.

Altın fiyatı 3 bin dolar mı, 10 bin dolar mı?

Son zamanlarda altının kolayca 3.000 dolar veya daha fazlasına çıkabileceğini iddia edenlerden çok şey duyduk; belki 10.000 dolar bile olabilir. Bazıları bunun da hızlı olabileceğini söylüyor. Bu fiyatlar elbette mümkün; ama muhtemelen hızlı veya kolay değil. Bunun nedeni, altının (2.000 dolar olarak) zaten ABD dolarının satın alma gücünde yüzde doksan dokuzluk bir düşüşü temsil etmesi.

Altının 2.000 doların üzerine çıkması ve bu rakamın üzerinde kalması veya daha yüksek bir seviyeye çıkması için, ABD doları satın alma gücünde belirgin ve kalıcı olan daha fazla önemli düşüş olması gerekiyor. Altın fiyatı, zaten ekonomiye emilmiş olan enflasyonun etkilerini yansıtır; henüz gerçekleşmemiş olanlar değil.

Altından sonra ne beklemeli?

Fazla değil. Fiyat tekrar 2.100 dolara kadar yükselebilir, ancak muhtemelen bu yükselişin en yüksek seviyelerini gördük. Uzun bir ABD doları gücü dönemi varsa veya ekonomide devam eden iyileşme varsa, altın fiyatı keskin bir şekilde düşebilir. Ve birkaç yıl boyunca da kalabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir