Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.790
% 3.12
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.790
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Altın Bu Haberle Fırladı! Analist: Bu Zirveleri Görebiliriz

ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’da “her an” askeri harekât başlatabileceğini söylemesinin ardından Cuma öğleden sonra altın piyasası ani bir yükseliş gördü. Peki, analistler bu konu hakkında neler düşünüyor? Değerli metal nasıl hareket etmeye devam edecek? coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim, altın fiyatını yükseltti

ABD Başkanı Joe Biden’in ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan bir basın brifingi sırasında, “Ukrayna’daki herhangi bir Amerikalı mümkün olan en kısa sürede ve her halükarda önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde ayrılmalı” dedi.  ABD, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’ya yönelik herhangi bir resmi emir verip vermediğini bilmiyor, ancak Sullivan’a göre bu, “yakında gerçekleşebilir”.

Habere yanıt olarak, altın fiyatları 20 dolardan fazla yükseldi ve Nisan Comex altın vadeli işlemleri gün içinde yüzde 1’den fazla artışla 1.857 dolardan işlem gördü. Ons başına 1.850 dolar seviyesi, test edilmesi ve kırılması açısından kritik bir seviyeydi. Analistlere göre, bu seviye tutarsa ​​daha fazla kazanımın kapısı açılabilir.

Değerli metal için beklentiler ne yönde?

Bu haberlerin ardından riskli varlıklar olarak sayılacak hisse senetleri ve Bitcoin fiyatı düşüş yaşadı. Yazım sırasında Bitcoin, 42.000 doların altına inmeye oldukça yakın görünüyor. Bu sırada, OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, askeri bir müdahale olması durumunda altının ons başına 1.900 dolar seviyesini kırabileceğini söyledi. Moya, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Altın, ABD’nin Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’yı işgal etmeye karar verdiğini ima eden yorumların ardından yükseldi. Gerginlik meydana gelirse altın 1.900 dolar seviyesinin üzerine çıkabilir. Altın traderları, hafta sonuna girerken, kısa pozisyon açmak istemeyebilirler.

Ukrayna sınırı yakınlarında 100.000’den fazla Rus askeri konuşlanmış durumda. Ayrıca önümüzdeki on gün boyunca Rusya, Belarus ve Karadeniz’de askeri tatbikatlar yapacak. Rusya, ABD’nin Ukrayna’yı işgal etmeyi planladığına ilişkin açıklamalarını defalarca reddederek, Ukrayna’nın askeri ittifaka üyeliğini göz önünde bulundurarak güvenlik durumunu ağırlaştıranın NATO olduğunu da sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir