Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.490
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.490
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Altın Analisti: Fiyatlar Yıl İçinde Bu Seviyelerden İşlem Yapacak!

Federal Rezerv net bir sıkılaştırma yolu belirledi ve bir piyasa stratejistine göre, enflasyon tüketiciler için açık bir tehdit olmaya devam edeceğinden, altın fiyatları artık 2.000 doların üzerindeki yeni zirvelere çıkmakta özgür.

“Fed faiz artırımları, altın piyasasını korkutmak için yeterli değil”

State Street Global Advisors baş altın stratejisti George Milling-Stanley, verdiği bir demeçte, Çarşamba günkü para politikası kararının beklediğinden biraz daha şahin olduğunu, ancak piyasa görünümünden çok daha güvercin bulunduğunu belirtiyor.

Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere ABD Merkez Bankası, beklentiler doğrultusunda faiz oranlarını 25 baz puan artırdı. Aynı zamanda bir sonraki toplantıda bilançosunu küçültmeye başlayabileceğinin sinyalini verdi. Merkez bankası ayrıca ekonomik tahminlerini güncelledi, büyüme tahminini düşürdü ve 2022 için enflasyon beklentilerini yükseltti. Son olarak, merkez bankası bu yıl yedi faiz artırımı potansiyeli de görüyor. Bu kulağa şahin gelse de George Milling-Stanley altın piyasasını korkutmak için yeterli olmayacağını söylüyor ve görüşünü şu şekilde açıklıyor:

Eğer gerçekten Federal Rezerv, faiz oranlarını yıl sonuna kadar %1,75’e çıkaracak planını uygularsa, Faiz oranları bu yıl %2’nin altında kalacak demektir. Bu nedenle piyasaların endişelenecek çok fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum.

“Altın’ın 2.000 ile 2.200 dolar arasında işlem görmesi daha gerçekçi”

Analist, altın piyasasının beklediği gibi tepki verdiğini ifade ediyor ve Fed’in planı ortaya konduğunda, yatırımcıların artık artan enflasyon tehdidine odaklanabileceklerini de sözlerine ekliyor. Aralık ayında, Milling-Stanley’in State Street Global Advisors ekibi, 2022 yılında altın fiyatlarının 1.800 ile 2.000 dolar arasında işlem göreceğini tahmin etti.

Bununla birlikte analist, Rusya’nın zaten hararetli enflasyon ortamına katkıda bulunan Ukrayna ile savaşı nedeniyle, altının 2.000 ile 2.200 dolar arasında işlem göreceği konusundaki boğa durumunun daha önemli bir gerçeklik haline geldiğini söylüyor. George Milling-Stanley, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Artık birinci sınıf gerçeğine sahip olduğumuza ve önümüzdeki dokuz ay boyunca bizi neyin beklediğini bildiğimize göre, şimdi enflasyon rakamlarına çok daha yakından odaklanacağız. Muhtemelen üzerinde durulması gereken doğru şey bu.

George Milling-Stanley: Fed temkinli planını sürdürecek

Geçen hafta, ABD Tüketici Fiyat Endeksi, yıllık enflasyonun Şubat ayında %7,9 yükseldiğini ve 40 yılın yeni bir zirvesine ulaştığını gösterdi. Milling-Stanley, artan göstergelerin enflasyonun yılın geri kalanında yüksek kalacağını gösterdiğini söylüyor.

Analist, yükselen emtia fiyatları karşısında yükselen ücretlerin enflasyonu ABD merkez bankasının beklediğinden daha uzun süre yüksek tutmasını beklediğini de sözlerine ekliyor. Fed, enflasyonun bu yıl %4’ün üzerine çıkacağını tahmin ederken, 2023 için çok daha düşük bir oranla %2,6’lık bir artış öngörüyor. Enflasyon hala artsa da Milling-Stanley, Fed’in durgunluk tehditlerini kontrol altında tutmak için temkinli planını sürdüreceğini belirtiyor ve şu yorumu yapıyor:

TÜFE %7,9 iken, Jerome Powell’ın bir şeyler yapması gerekiyordu. Ancak ikili görevini yerine getirme konusunda temkinli kalacaktır. Federal Rezerv ancak kademeli olarak hareket edebilir

“Bunlar, altın için spekülatif yatırım talebini desteklemeye devam edecek”

Enflasyon yüksek kalmaya devam edecek olsa da Milling-Stanley, 1970’lerdeki gibi kontrolden çıkıp ABD merkez bankasını Paul Volcker yönetimindeki oranları neredeyse %20’ye çekmeye zorlayan bir ortam görmediğini söylüyor ve şu şekilde açıklıyor:

Altmışlı ve yetmişli yıllarda, 20 yıllık bir dönemin en iyi kısmı için, sisteme enflasyonu yerleştirdik. Bu, enflasyonist beklentileri sağlam bir şekilde yerleştirmek için yeterince uzun. Volker yılda %16, %17, %18 enflasyonla uğraşıyordu. Birleşik Krallık’ta üst üste üç yıl boyunca yılda %25 enflasyon yaşadık. Biz bu seviyelerin yakınında bile değiliz.

“Enflasyonda arz kesintilerinden çok daha fazlası olduğunu düşünüyorum” diyen Milling-Stanley, artan enflasyon tehdidinin yanı sıra Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle düşen küresel büyüme tahminlerinin altın için spekülatif yatırım talebini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir