Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.898
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.898
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Altcoin Yatırımcıları Trade’i Bıraktı: Bu Yöntemle Kazanıyor!

Ocak ayının %30’luk piyasa düzeltmesi Ethereum ve çoğu büyük altcoin’in yatırımcılarına büyük kayıplar getirdi. Bu nedenle, bazı kripto para yatırımcıları daha güvenli ve verimli getiriler için farklı seçenekleri değerlendiriyor. Lider altcoin projesi Ethereum’un stake sözleşmeleri bunlara güzel bir örnek. Uzun vadeli yatırımcılar sadece ETH tutmakla kalmıyor, böylece beklerken daha fazla coin kazanabiliyor.

Altcoin yatırımcıları neden stake etmeyi tercih ediyor?

Kripto para piyasasında güçlü ayı baskısının hissedilmesiyle birlikte, uzun vade pozisyon almak veya yüklü miktarda coin/token biriktirmek isteyenler stake sözleşmelerine yöneliyor. Bu, yatırımların yönünü değiştirebilir ve alternatif pasif gelir araçlarına yönlendirebilir. Stake sözleşmeleri kısaca, teminat olarak bırakılan coin veya token’lerle “pasif gelir” imkanı sağlıyor. Ancak, Ethereum staking, yatırım yapmak için zaman harcamadan portföylerini artırmak isteyen yatırımcılar için uygun seçenek olmayabilir. Çinli kripto gazetecisi Wu Blockchain, Ethereum’un ağındaki son durumu paylaşıyor:

ETH 2.0 mevduat sözleşmesinde taahhüt edilen ETH sayısı 9 milyonu, rehin oranı %7,5’i aştı ve piyasa değerinde ilk on içinde yer alabilecek 30 milyar dolar hacme ulaşıldı.

Ethereum staking nasıl yapılır?

Ethereum ağında stake yapabilmek için kullanıcıların doğrulayıcı (validator) olmaları gerekiyor. Doğrulayıcı yazılımı 32 ETH ile etkinleşmektedir. Doğrulayıcılar, ağdaki transferleri işlemekten ve blokları taşımaktan sorumludur. Özetle, Bitcoin veya Dogecoin gibi madencilik kullanan kripto para birimlerine benzer, burada PoW’deki iş kanıtı yeri PoS ile hisse kanıtına dayalı seçim mekanizması kullanılır.

Altcoin stake etmek ne kadar kazandırıyor?

Ethereum madencileri fonlarını stake ederek yıllık %5,2’ye varan oranlarda geri dönüş alabiliyor. 32 ETH’lik standart teminat ile yatırımcılar yıllık 1,6 ETH kazanabilir. Bu yatırım dezavantajı, stake sözleşmesini onayladıktan sonra fonların hemen geri çekilememesidir. Bu nedeni, dalgalı piyasa koşullarından yararlanmak isteyen traderları ve yatırımcıları uzaklaşmaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir