Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.485
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.485
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Altcoin Kâhini: Bitmedi, Bitcoin Önümüzdeki Günlerde Bu Seviyelerde!

Yaygın olarak takip edilen bir kripto para birimi analisti, bir tweet dizisinde traderları Bitcoin (BTC)’in düşmesi için altı nedeni olduğu konusunda uyardı. İşte CryptoCapo’nun tahminleri…

Analist, Bitcoin fiyatında düşüşün süreceğini 6 sebeple açıkladı

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere daha önce çeşitli kripto para tahminlerinin doğru çıkmasıyla “Altcoin kâhini” olarak nitelendirilen CryptoCapo; altı bölümlük bir başlıkta, Bitcoin’in neden daha düşük seviyeleri göreceğine inandığını açıklıyor. Trader, öncelikle 10 gün önceki bir tweet’ine atıfta bulunuyor ve bu noktada 30.000 dolarlık destek seviyesinin BTC için geçerli olduğunu düşünmediğini, coin’in 29-31 bin dolar aralığını direnç olarak test ettiğini belirtiyor.

Capo’nun belirttiği ikinci neden, Nisan 2022’nin sonlarında atıfta bulunduğu bir ayı flaması sinyali içeriyor. Trader, ayı flaması minimum fiyat seviyesine henüz ulaşılmadığını ve bu durumun, BTC’nin düşmeye devam edeceğine inanmak için başka bir neden olduğunu söylüyor. Bayrağın minimum seviye olarak 23.000 doları işaret ettiği belirtiliyor.

CryptoCapo daha sonra, mevcut oranların neden dibe işaret ettiğini açıklayan bir varlık duyarlılığı göstergesi olan Bitcoin fonlama oranlarına bakıyor. Destek için bir Bitcoin açık pozisyon (OI) grafiğini takip ediyor. Analist, fonlama oranlarının her zaman nötr ya da pozitif olduğunu, ancak dip oluşması için negatif fonlama oranlarının görülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca OI alanında büyük bir düşüş olmadığına, bir kapitülasyon mumunun görülmediğini söyleyerek işaret etti.

SPX ve DXY, BTC için kötüye alamet!

Kripto traderı daha sonra Ethereum (ETH) dahil olmak üzere önde gelen altcoin’lerin bir sepetinin fiyatını izleyen Altcoin Sürekli Vadeli İşlemler Endeksi’ne (ALTPERP) bakıyor. Bu endeksin kilit seviyeyi kırdığı ve bir sonraki desteğin mevcut seviyelerin yüzde 35-40 kadar daha altında olduğunu belirtiyor. Hisse senetlerine de bakan olan Capo, düşüş eğilimi gösteren SPX’in ve yükselen ABD Dolar Endeksi (DXY)’nin, Bitcoin için kötüye alamet olduğunu söylüyor.

Son olarak, kripto traderı, Bitcoin’in önümüzdeki günlerde yeni düşük seviyelere ulaşacağını düşünmesinin altıncı ve son nedeni olarak bir varlık likidite göstergesi olan BTC ısı haritalarına bakıyor. “Açıkça talepten çok daha fazla arz görebilirsiniz ve talebin bir kısmı zayıflıyor/düşüyor,” ifadelerini kullanlanarak aşağıdaki gibi bazı örnekler paylaşıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir