Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.489
% 0.26
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.489
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Alpha Quark Nedir? AQT Nasıl Alınır?

Son zamanlarda NFT’ler oldukça popüler bir hale geldi. Bu popülarite ve benimsenme artışı, NFT projelerine olan ilgide bir patlama yaşanmasına neden oldu. Bu yazımızda, yukarıda bahsedilen NFT projelerinden biri olan Alpha Quark Token’i (AQT) inceleyeceğiz. Coinmuhendisi.com olarak, Alpha Quark Token nedir, proje ne sunar, AQT coin nasıl alınır, avantajları ve dezavantajları nelerdir gibi sık sorulan soruları sizin için yanıtladık.

Alpha Quark nedir? Ne sunar?

Alpha Quark, fikri mülkiyet tabanlı değiştirilemez token (NFT) ve metaverse alanına yoğunlaşmış bir blok zinciri projesidir. Projenin yerel kripto para birimi AQT coin’dir. Ethereum blok zincirinde kurulan proje, Binance Smart Chain’e (BSC) bağlanmayı sağlayan bir köprü (bridge) hizmeti sunmaya başladı. Proje diğer blok zincirlerine doğru genişlemeyi hedefliyor.

Proje, kullanıcıların NFT öğeleri basabileceği, tanıtabileceği ve takas edebileceği bir hizmet sunuyor. Platform, NFT basan kullanıcıların fikri mülkiyet ve telif haklarını koruyor. NFT oluşturucuları, projenin sunduğu bir NFT pazarı aracılığıyla dijital varlıklarına kolayca erişebiliyor. Bunun yanında Proje, kullanıcılar ve pazaryeri hizmeti için metaverse deneyimi sağlamayı amaçlıyor. Bu sayede, AQT coin yardımcı program tokeni olarak kullanılabilir. Projenin metaverse oyunu olan Alpha Quark World, şu anda beta sürümünde çalışıyor.

Proje, tokenize edilmiş fikri mülkiyet hakları için erişilebilir bir pazar yaratmayı planlıyor. Daha önce, fikri mülkiyetle ilgili işlerde büyük şirketlere ve çok az sayıda fikri mülkiyet hakkı sahibine hizmet veriyordu. Ancak şu anda, halka açık bir biçimde hizmet veriyor.

AQT coin nedir?

Alpha Quark Token (AQT), Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir ERC20 tokenidir. Daha önce bahsettiğimiz Binance Smart Chain’i (BSC) platforma bağlayan köprü sayesinde kullanıcılar, ERC20 tabanlı AQT coinlerini BEP20 tabanlı hale getirebilmektedir. 64 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olan proje, AQT coin’in maksimum arzını 30 milyon adet olarak belirlemiştir. Yazı yazılırken 26 milyon AQT coin dolaşımda bulunuyordu.

Avantajları nelerdir?

  • Proje, kullanıcılarına tokenize edilmiş telif hakları satılan bir pazar sağlamaktadır.
  • Fikri mülkiyete yatırım yapmayı mümkün kılar.
  • Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş olmasına rağmen Binance Smart Chain’e bağlanabilir.

Dezavantajları nelerdir?

Kripto paraların doğasında var olan yüksek oynaklığa AQT coin de sahiptir. Yüksek oynaklık bir kripto para biriminin değerinin daha geniş bir aralıkta dalgalanması anlamına gelir. Alpha Quark platformu, siber saldırıya karşı nispeten savunmasız olabilir. Blok zinciri projelerine yapılan siber saldırılar sonucu birçok kişi varlıklarını kaybetmektedir. Bu dezavantaj, kullanıcının varlıklarını donanım cüzdanına taşımasıyla aşılabilir.

Alpha Quark nedir? Alpha Quark (AQT) coin nasıl alınır?

Alpha Quark Token’i satın almak isteyen kullanıcılar öncelikle tokenin listelendiği bir kripto borsasına üye olmalıdır. Bu kripto borsaları arasında, Upbit, Gate.io, Bithumb bulunur. AQT coin’in listelendiği bir borsaya üye olan kullanıcılar, cüzdan oluşturup para yükleyerek AQT coin’e yatırım yapabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir