Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.506
% 3.38
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.506
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Al-Sat Yaparken Bitcoin ve 9 Büyük Altcoin İçin İzlenecek Seviyeler!

Terra ekosisteminin çökmesi, Bitcoin (BTC) ve altcoin’leri olumsuz etkileye devam ediyor. Terra Labs CEO’su Do Kwon bir yardım planı açıklasa da, topluluk, bu konuda pek umutlu görünmüyor. Piyasaların hızlı bir şekilde iyileşmesin önündeki bir başka engel de, ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin bir yıl öncesine göre yüzde 8.3 artması. Kripto para piyasası, devasa kayıplar yaşanmaya devam ederken, panik satışı yapmak yerine güçlü kripto para birimleri biriktirmek için en iyi zamanlardan birini sunuyor. Yatırımcılar, düşüşler sırasında yatırım yapmak için acele etmemeli, aşamalı bir şekilde satın almadan önce fiyatın dengelenmesini ve kapitülasyonun sona ermesini beklemelidir. Alıcıların ilgisini çeken Bitcoin (BTC) ve güçlü altcoin’lerin kilit seviyeleri ve potansiyel bir trend değişikliği sağlayabilecek yukarı yönde kilit direnç seviyeleri nelerdir? Coinmuhendisi.com olarak, Bitcoin ve 9 büyük altcoin için analist görüşlerini, fiyat analizlerini ve kritik seviyeleri aktarıyoruz.

Bitcoin ve bu 9 büyük altcoin’leri bu hafta neler bekliyor?

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)

Bitcoin 9 Mayıs’ta keskin bir şekilde düştü ve 10 Mayıs’ta 30.000 dolarlık psikolojik seviyeden toparlanmaya çalıştı. Günün şamdanındaki uzun fitil, ayıların küçük rallilerde satmaya devam ettiklerini gösteriyor. Ayılar 11 Mayıs’ta avantajlarını geliştirmeye çalıştılar, ancak boğalar tüm güçleriyle 28.805 dolarlık kritik seviyeyi savunuyorlar. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviyedir, çünkü kırılırsa, satış yoğunlaşabilir. BTC / USDT çifti daha sonra 25.000 dolara ve daha sonra 20.000 dolara düşebilir. Aşağı eğimli hareketli ortalamalar satıcılara avantaj sağlasa da, aşırı satım bölgesindeki göreceli güç endeksi (RSI) bir rahatlama rallisi veya konsolidasyonun mümkün olduğunu göstermektedir. Fiyat mevcut seviyeden yükselirse, 20 günlük üstel hareketli ortalamaya (EMA) (36.214 dolar) ulaşabilir. Bu, göz önünde bulundurulması gereken önemli bir seviyedir, çünkü fiyat ondan düşerse, ayılar çifti tekrar 28.805 doların altına düşürmeye çalışacaktır. Alternatif olarak, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, parite 50 günlük basit hareketli ortalamaya (SMA) (40.792 dolar) yükselebilir.

Etherereum (ETH), 2.159 dolarda güçlü bir destek seviyesine ulaştı. Boğaların bu seviyede güçlü bir savunma yapması muhtemel, çünkü destek kırılırsa, satış ivme kazanabilir. Sıçrama devam ederse, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’ya (2.698 dolar) itmeye çalışacaklar. Bir düşüş trendinde, ayılar genellikle 20 günlük EMA’daki yardım rallilerini durdurmaya çalışırlar. Bu nedenle, bu dikkat edilmesi gereken önemli bir seviye haline gelir. Fiyat 20 günlük EMA’dan düşerse, duyarlılığın negatif kaldığını ve yatırımcıların rallilerde satış yapmaya devam ettiğini gösterecektir. Ayılar daha sonra tekrar ETH / USDT çiftini 2.159 doların altına düşürmeye çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, parite 2.000 dolara ve daha sonra 1.700 dolara düşebilir.

BNB ve Ripple (XRP)

BNB, 9 Mayıs’ta keskin bir düşüşe tanık oldu ve 320 dolarlık güçlü desteğin altına düştü. Boğalar fiyatı 10 Mayıs’taki kırılma seviyesinin üzerine çıkarmaya çalıştı ancak ayılar pes etmedi. Ayılar 11 Mayıs’ta satışlarına devam etti ve BNB / USDT çiftini 289 dolarlık acil desteğin altına çekti. Satıcılar fiyatı 289 doların altında tutarsa, parite ivme kazanır ve 250 dolara ve daha sonra 225 dolara düşer. Alıcıların bu destek bölgesinde güçlü bir savunma yapması bekleniyor. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar tekrar pariteyi 320 doların üzerine çıkarmaya ve sürdürmeye çalışacaktır. Başarılı olurlarsa, piyasaların daha düşük seviyeleri reddettiğini gösterecektir. Parite daha sonra 350 dolara yükselebilir.

Ripple (XRP), boğalar ve ayılar arasında 0,50 dolar seviyesine yakın zorlu bir çekişmeye tanık oldu. Ayılar 9 Mayıs’ta fiyatı 0,50 doların altına çekse de, boğalar 10 Mayıs’ta seviyeyi geri aldı. Ayılar nihayet 11 Mayıs’ta boğaları yendi ve düşüş trendine devam etti. XRP / USDT çifti, boğaların düşüşü durdurmaya çalıştığı 0.40 dolardaki güçlü desteğe düştü. Fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar pariteyi 0,50 ila 0,55 dolar arasındaki genel direnç bölgesinin üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Tersine, fiyat 0,40 doların altına düşerse, parite daha fazla satışa tanık olabilir ve 0,34 dolara düşebilir.

Cardano (ADA) ve Solana (SOL)

Cardano (ADA), 9 Mayıs’ta 0,74 dolarlık güçlü desteğin altına düştü ve düşüş trendinin yeniden başladığını gösterdi. Alıcılar 10 Mayıs’ta toparlanmaya çalıştı ancak daha yüksek seviyelerde tutunamadı. Satışlar 11 Mayıs’ta yeniden başladı ve ADA / USDT çifti 0,58 dolardaki kritik desteğin altına düştü. Fiyat bu seviyenin altında kalırsa, parite 0,50 dolardaki psikolojik seviyeye ve daha sonra 0,40 dolara düşebilir. Aksine, fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar pariteyi 0,74 dolar ve 20 günlük EMA (0,77 dolar) ‘daki kırılma seviyesinin üzerine geri itmeye çalışacaktır. Başarılı olurlarsa, toparlanma ivme kazanabilir ve parite 1 dolardaki kritik dirence yükselebilir

Solana (SOL), 9 Mayıs’ta 75 dolarlık güçlü desteğin altına düştü ve kapandı. Bu, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcını işaret etti. Boğalar, fiyatı 10 Mayıs’ta 75 dolarlık kırılma seviyesinin üzerine çıkararak agresif ayıları tuzağa düşürmeye çalıştı, ancak ayılar yerlerini korudu. Satışlar 11 Mayıs’ta yeniden başladı ve ayılar fiyatı 50 dolarlık psikolojik desteğin altına çekti. Fiyat 50 doların altında kalırsa, SOL / USDT çifti düşüşünü 44 dolara ve daha sonra 40 dolara çıkarabilir. Tersine, fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar pariteyi 75 doların üzerine çıkarmak için başka bir girişimde bulunacaklar. Bunu başarırlarsa, çift 20 günlük EMA’ya (83 dolar) yükselebilir. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir seviyedir, çünkü üzerinde bir kırılma ve kapanış, boğaların oyuna geri döndüğünü gösterebilir. Parite daha sonra 50 günlük SMA’ya (101 dolar) yükselebilir.

Dogecoin (DOGE) ve Polkadot (DOT)

Dogecoin (DOGE), 9 Mayıs’ta 0,12 dolarlık desteğin altına indi ve 0,10 dolarlık psikolojik seviyeye geriledi. Alıcılar 10 Mayıs’ta bir toparlanma başlatmaya çalıştılar ancak 0,12 dolarlık kırılma seviyesinde kaldılar. Ayılar satışlarına devam etti ve fiyatı 11 Mayıs’ta 0,10 dolarlık kritik desteğin altına çekti. Fiyat 0,10 doların altında kalırsa, DOGE / USDT çifti düşüşünü 0,06 ila 0,04 dolar arasındaki güçlü destek bölgesine uzatabilir. Boğaların bu destek bölgesini güçlü bir şekilde savunması muhtemel. Boğalar fiyatı hızlı bir şekilde 0,10 doların üzerine çıkarırsa, daha düşük seviyelerde güçlü bir birikim olacağını öne sürecektir. Alıcılar daha sonra pariteyi 20 günlük EMA’nın (0,12 dolar) üzerine çıkarmaya çalışacaklar.

Polkadot (DOT) 9 Mayıs’ta 10 dolardan psikolojik desteğe daldı ve 10 Mayıs’ta toparlanmaya çalıştı, ancak günün mum çubuğundaki uzun fitil daha yüksek seviyelerde satış gösteriyor. Satış 11 Mayıs’ta yeniden başladı ve ayılar fiyatı 10 dolarlık güçlü desteğin altına çekti. Ayılar bozulmayı sürdürürse, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başlangıcını önerecektir. DOT / USDT çifti daha sonra düşüşünü 7 dolara uzatabilir. Tersine, fiyat mevcut seviyeden yükselirse ve 10 doların üzerine çıkarsa, daha düşük seviyelerde güçlü alımlara işaret edecektir. Boğalar fiyatı 10 doların üzerinde tutarsa, 14 dolara kadar bir ralli olasılığı artar.

Avalanche (AVAX) ve Shiba Inu (SHIB)

Avalanche (AVAX), 9 Mayıs’ta 51 dolarlık kritik desteğin altına indi ve düşüş trendinin yeniden başladığına işaret etti. Alıcılar fiyatı 10 Mayıs’taki kırılma seviyesinin üzerine çıkarmaya çalıştılar, ancak mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların 51 dolar seviyesini dirence çevirdiğini gösteriyor. AVAX / USDT çifti 11 Mayıs’ta düşüşünü sürdürdü ve 32 dolardaki kritik desteğin altına düştü, ancak mum çubuğundaki uzun kuyruk daha düşük seviyelerde güçlü alımlar gösteriyor. Boğaların 32 dolar seviyesini agresif bir şekilde savunması bekleniyor çünkü destek kırılırsa, satış yoğunlaşabilir ve parite 18 dolara düşebilir. Fiyat mevcut seviyeden yükselirse, alıcılar tekrar pariteyi 51 dolardaki kırılma seviyesine itmeye çalışacaktır. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma ve kapanış, düşüş trendinin zayıflıyor olabileceğinin ilk işareti olabilir.

Shiba Inu (SHIB) son birkaç gündür yavaş yavaş düşüyordu. İvme 9 Mayıs’ta toparlandı ve fiyat 0,000017 dolardaki kritik desteğin altına düştü. Bu, düşüş trendinin yeniden başladığına işaret etti. Alıcılar düşüşü 0,000013 dolar civarında satın aldılar ve fiyatı 10 Mayıs’ta 0,000017 dolar seviyesindeki kırılma seviyesinin üzerine çıkardılar. Bununla birlikte, günün mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların daha yüksek seviyelerde satıldığını ve 0,000017 doları dirence çevirmeye çalıştığını gösteriyor. Fiyat 0,000013 doların altında kalırsa, satış yoğunlaşabilir ve SHIB / USDT çifti 0,000010 dolardaki psikolojik seviyeye düşebilir. Alıcılar, satış baskısının zayıflayabileceğini belirtmek için fiyatı 20 günlük EMA’nın (0,000020 dolar) üzerine itmek ve sürdürmek zorunda kalacaklar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir