Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.645
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.645
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Akıllı Para Bu Altcoin’den Alıyor: Analistlerse Düşecek Diyor!

Lider altcoin Ethereum’da yaklaşan “birleşme” aşaması, şu zamanlarda kripto para alanında en çok konuşulan konulardan biri. Ancak analistler, Ethereum ağının proof-of-stake’e (PoS) geçişinin ETH fiyatını nasıl etkileyeceği konusunda anlaşamamış gibi görünüyor.  

Balinalar, Ethereum’daki değişimin öncesinde ETH biriktiriyor mu?

Kripto para birimi analiz firması Jarvis Labs ve balina cüzdanlarındaki Ethereum fiyatına göre yüzde değişimine bakılan aşağıdaki grafiği yayınladı. Noktaların rengi Ethereum fiyatını gösterirken grafik, balina cüzdanlarının fiyat 4.000 doların üzerine çıktığında varlıklarını azaltmaya başladığını ve fiyat 2.300 doların altına düşene kadar yeniden birikmeye başlamadıklarını gösteriyor.

Öte yandan, kırmızı noktaların hem balina cüzdanlarının hem de daha küçük cüzdanların birikimde bir artış gördüğünü gösterdiği aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi düşüşte ETH almak isteyenler sadece balinalar değil gibi görünüyor. Jarvis Labs, konuya yönelik açıklamalarında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Balinalar ETH biriktirmeye devam ediyor, birikimleri yatay yönde yükselme eğiliminde. Yalnızca Ethereum cüzdan dağılımlarına bakıldığında, Whales + Fishes (hem balinalar hem de balıklar birikiyor gibi görünüyor) çıkarımı yapılabilir. ‘Birleşme’ anlatısı mı?

ETH için önce bir “konsolidasyon” bekleniyor

Delphi Digital’deki analistler, Ethereum fiyatının birleşme sırasında veya sonrasında Bitcoin’den (BTC) ayrılıp ayrılamayacağına dair konuştu. Analistler ayrıca altcoin’in “kısa vadede ETH/BTC paritesi için daha fazla konsolidasyon görebileceğini” de tahmin ettiler. Aşağıdaki grafiğin ortaya çıkardığı ana sorulardan biri, ETH’nin onu bu kadar uzun süre Bitcoin’e bağlı tutan “görünmez zincirden” kurtulması için ne gerekeceği oldu.

Delphi Digital’e göre, ETH’yi çevreleyen mevcut “sağlam para” ve “birleşme” anlatıları, ETH’nin Bitcoin fiyat hareketiyle olan korelasyonundan kurtulmasına yardımcı olacak şey olabilir. Analistler aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Birleşme sonrası ETH’ye olan ilgi, özellikle daha fazla insan deflasyonist bir varlıkla ifade edilen daha yüksek reel getiri elde etme fırsatını fark ettiğinden, yalnızca daha da güçlenecek.

Altcoin için staking etkinliği güçleniyor

Ethereum fiyatı düşmeye devam etse bile veriler, Beacon Chain üzerinde stake edilen ETH sayısının artmaya devam ettiğini gösteriyor. Dune Analytics’ten gelen veriler ayrıca Eth2’ye artan mevduat miktarını gösteriyor ve birden fazla analist, birleştirme öncesi ve sonrası kurumsal yatırımcıların ve balinaların ETH’yi nasıl takas edebileceğine dair görüşlerini paylaştı.

Genel olarak, veriler, ETH fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 42.5 kadar altında olmasına rağmen; stake ödülü yüzdesindeki beklenen artış ve Ethereum’un deflasyonist hale gelmesiyle fiyatın yükselişe geçeceğine yönelik beklenti gibi sebepler akıllı paranın ETH birikimine devam ettiğini gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir