Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.224
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.224
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Afrika Gergedanları Koruma Vakfı, NFT Yoluyla Fon Toplayacak

Güney Afrika’nın önde gelen gergedan koruma kuruluşu olan Black Rock Rhino, NFT açık artırmasıyla nesli tükenmekte olan türler için fon toplamaya hazırlanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

200’den fazla gergedana ev sahipliği yapan gergedan koruma vakfı, blok zincir teknoloji firması Virtual Nation Builders ile birlikte, Güney Afrika’nın en büyük NFT pazarlarından biri olan Momint’te NFT’lerini açık artırmaya çıkarmaya hazırlanıyor.

Black Rock Rhino tarafından yapılan açıklamaya göre, 11 Kasım’daki müzayededen elde edilen gelir, vakıfla ilgili günlük harcamaları ödemek için kullanılacak.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Net gelir, bölgenin güvenliğinin sağlanmasına, beslenmeye, aşılara, hayvanları koruma alanlarına ve diğer günlük işletme giderlerine harcanacak.”

Koruma kuruluşunun günlük harcamalarını finanse etmenin yanı sıra, satıştan elde edilen gelirin, gergedan ölümlerinin sayısını azaltmak için devam eden çabalarında korumacılara yardımcı olması bekleniyor. Black Rock Rhino tarafından açıklanan rakama göre, milli parklardaki gergedan nüfusu son on yılda 18.000’den 2.000’e düştü.

Gergedan popülasyonundaki bu keskin düşüş kaçak avcıların faaliyetlerine bağlansa da, bazı uzmanlar gergedanların birbirini öldürmesinin de ölümlerin bir diğer nedeni olarak gösteriliyor. Bu nedenle, bu tür ölümleri azaltmak için gergedan uzmanları, çatışma ortaya çıktığında ölümleri azaltmak için boynuzların keskin ucunun çıkarılmasını savunuyorlar.

Yaklaşık 25.000 dolar değerindeki gergedan boynuzu ticareti yasak olduğu için Black Rock Rhino’daki korumacılar, dijital boynuz NFT’lerinin daha fazla getiri sağlayacağına inanıyor. Başka bir deyişle bu, gergedan ticareti yasağını fiilen ihlal etmeden gergedan boynuzu edinebilecekleri anlamına geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir