Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.524
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.524
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Acil Durumlar Yasası Devrede: Bitcoin ve Altcoinleri İçeriyor!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkedeki COVID-19 protestocularının banka hesaplarını dondurma ve Bitcoin ve altcoin’ler de dahil olmak üzere finansal olarak “büyük ve şüpheli işlemleri” izleme yetkisi veren Acil Durumlar Yasasını başlattı. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Kanada’nın Acil Durumlar Yasası, Bitcoin ve altcoin bağışlarını da ele alacak

Kanada’nın Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland, 14 Şubat’ta düzenlediği basın toplantısında COVID-19’un getirdiği zorunlulukları yapmayı reddeden protestoculara yönelik bu son hamlenin “terör finansmanı” kurallarının kapsamını genişlettiğini söyledi. Daha çok, protestocuların kitle fonlaması platformlarını ve kullandıkları ödeme hizmeti sağlayıcılarını hedeflediğini belirtti.  “Bu değişiklikler, kripto para birimleri gibi dijital varlıklar da dahil olmak üzere tüm işlem biçimlerini kapsıyor,” ifadelerini kullandı.

Protestocular birlikte GoFundMe ve GiveSendGo bağış toplama platformları aracılığıyla 19 milyon doların üzerinde fon topladı. Ancak, bu fonların protestoculara ulaşması engellendi ve bu durum bazılarının Bitcoin (BTC) ile bağış toplamaya başlamasına yol açtı.  HonkHonk Hodl grubu, Tallycoin BTC bağış toplama platformu aracılığıyla yaklaşık 1 milyon dolar değerinde 22 BTC topladı. HonkHonk Hodl bağış toplama hedefini aştığı için Tallycoin sayfalarını 15 Şubat’ta kapattı. Bu fonların protestoculara dağıtılması bekleniyor.

Trudeau, önlemleri geçici olarak uygulayacak

Quebec Başbakanı Francois Legault, Trudeau’nun Acil Durum Yasası’nı başlatmasının “yangına körükle gitmek” olabileceğini söyledi.  Ancak Trudeau, olağanüstü hal yetkilerinin “geçici olarak ve son derece spesifik bir şekilde uygulanacağı” konusunda ısrar etti. Kanada Sivil Özgürlükler Derneği bugün, Trudeau’nun Acil Durumlar Yasası’nı başlatarak yetkisini aştığını iddia etti.

Şimdilik, hangi belirli ödemelerin bloke edileceği hala belli değil. Freeland basın toplantısında yalnızca tüm kitle fonlaması platformlarının “büyük ve şüpheli işlemleri” Kanada Mali İşlemler ve Rapor Analiz Merkezi olan Fintrac’a bildirmesi gerektiğini kaydetti. Pylon Holding Company’nin kurucusu Preston Pysh gibi kripto destekçileri, bu konu hakkında yorum yaptı. Pysh, Freeland’e yanıt olarak “Bitcoin için ne kadar büyük bir reklam” tweetini attı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir