Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.293
% 0.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.293
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Açıklandı: Solana ve Cardano Mayıs’ta Bu Seviyeleri Görebilir!

Merkeziyetsiz uygulamaları (dApps) barındırmak için bir blockchain platformu olan ve şu anda piyasa değeri açısından altıncı sırada yer alan kripto para birimi Solana (SOL), yeni yıla sert bir başlangıç yaptı. Cardano (ADA) geliştirme ekibi ise, işlem hacmini önemli ölçüde artıracak olan Vasil hardfork’una yönelik hazırlıkların bir parçası olarak, ağın verimliliğini artırmak için çok çalışıyor. Coinmuhendisi.com olarak, kripto topluluğunun, Solana ve Cardano fiyat tahminlerini ve gelişmeleri aktarıyoruz.

Öngörülen fiyat, Solana (SOL)’a olan güveni ifade ediyor

DeFi varlığının 2021’de ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyelerinden hala çok uzakta olmasına rağmen, CoinMarketCap’teki kripto para topluluğu, Solana’nın Mayıs 2022’in sonuna kadar 131.79 dolardan işlem göreceğini tahmin ederek, token’in fiyatı için büyük bir güven ifade ediyor. Öngörülen fiyat, Solana için, yaklaşık yüzde 40,15’lık, yani 37,76 dolarlık bir artış anlamına gelmektedir. Genel olarak, nihai fiyat tahminine varmak için CoinMarketCap topluluğunun 3.074 üyesinin oyları dikkate alındı. Kripto topluluğu, son altı ayda, Solana fiyat tahminleri açısından ortalama yüzde 67,9 tarihsel doğruluğa sahip.

Solana, piyasa değeri bazında, en iyi rakip olmaya devam ediyor. Solana, gerçek hacmiyle, Cardano gibi diğer önde gelen rakiplerini geride bırakmayı başardı. Gerçek dünyadaki işlemlerde 310 milyon dolar ile şu anda gerçek dünya hacmi açısından üçüncü en büyük akıllı sözleşme ağı olmaya devam ediyor. Yalnızca Ethereum 2,46 milyar dolar, Terra ise 2,46 milyar dolar ile Solana’nın önünde yer alıyor. Bu arada, kripto para borsasında işlem gören ürünlere (ETP’ler) olan ilgi artıyor, Valor Solana kısa süre önce Avrupa’nın en büyük borsasında işlem görmeye başladı ve kripto para biriminin yatırımcılara ulaşılabilirliğini artırdı. Farklı akıllı sözleşme sistemlerinde de gerçek dünyadaki işlem sayısı artmaya devam ediyor. Bu açıdan Ethereum tartışmasız lider olmaya devam ediyor. Ancak Solana gibi diğer akıllı sözleşme sistemleri yine de ilerlemeye devam ediyor. 2017’nin başından bu yana, Ethereum’dan önemli ölçüde daha genç olan bu ağlar, Ethereum pazar payına giriş yapıyor. 24 saat içinde Okay Bears, Solana ağında ticaret faaliyetinde 18,4 milyon dolardan fazla para topladı ve bu da kamu yararında önemli bir artış olduğunu gösteriyor.

Cardano (ADA) ekosistemi büyümeye devam ediyor

Bazı kripto para analistleri ve yatırımcılar, ADA fiyatının genellikle tarihsel verilere dayalı bir hardfork olayından önce yükseldiği göz önüne alındığında, Cardano fiyatının Mayıs ayı sonuna kadar nerede sona ereceğini tahmin ediyor. CoinMarketCap’teki kripto para topluluğunun en son tahminlerine göre, ADA fiyatının Mayıs ayı sonuna kadar ortalama 1,26 dolara ulaşması bekleniyor. Öngörülen fiyat, Cardano için yaklaşık yüzde 53,64’lük, yani 0,44 dolarlık bir artış anlamına gelmektedir. Tahmini fiyata, 26.083 kişinin ortalama fiyat tahmini sonucunda ulaşıldı. Bununla birlikte, fiyatın bu aydan sonra düşmesi bekleniyor ve Haziran ayı için ADA fiyatının yaklaşık 1,17 dolar seviyelerinde olacağı tahmin ediliyor.

25 Nisan’da Cardano’nun blok boyutunu yüzde 10 artırarak işlemleri ve DApp performansını hızlandırdığını belirtmekte fayda var. Bu, protokolü büyütmeyi ve işlem hacmiyle birlikte hacim ve likiditeyi önemli ölçüde artırmayı amaçlayan Vasil hardfork’undan önce geliyor. Buna ek olarak, ağ, kısa süre önce platformuna ERC-20 token geçişi için destek ekleyen ve uygulama geliştiricileri için kullanım senaryolarının çeşitliliğini artıran Cardano ERC-20 dönüştürücüsünü duyurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir