Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.965
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.965
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Absolute Reports: Bu Oyun Coinleri Lider! GameFi Patlayabilir

Absolute Reports’un yeni raporu, GameFi sektörünü önümüzdeki altı yıl içinde devasa bir büyüme beklediğini öne sürüyor. Oyun coinleri ve daha geneliyle GameFi sektörünün değeri altı yılda 2,8 milyar doları görebilir.

Oyun coinleri 2028 yılına kadar 2,8 milyar doları hedefliyor

Araştırmaya göre play-to-earn NFT oyun sektörünün değeri, 2022’den 2028’e kadar tahmini 2,8 milyar dolara ulaşacak. Dahası, sektörün aynı dönemdeki yıllık bileşik büyüme oranının da %20,4 olması bekleniyor. Bu tahmin, düşük değerli projelere ve sektörlere çok az yer tanıyan ayı piyasası sırasında geldi. Rapora göre, P2E oyun geliştirme sektörünün liderleri arasında aşağıdaki şirketler yer alıyor. P2E oyunu Axie Infinity (AXS) ve arkasındaki şirket Sky Mavis, özellikle 2021 yılında oyun coinleri piyasasının öncüsü olmuştu.

  • Sky Mavis
  • Dapper Labs
  • Decentraland
  • Immutable
  • The Sandbox

Web3 oyun sektörünün geleceği için parlak bir senaryo çizen tek araştırma bu değil

Başka bir araştırma düşüş döneminde risk sermayesi yatırımcılardan gelen ilgiyi ortaya koyuyor. Örneğin Animoca Brands, son dönemde GameFi sektöründen üç şirketi satın aldı. Bir diğer analiz ise Blockchain tabanlı oyunların kullanıcı sayısındaki artışı gözler önüne seriyor. WAX 2,94 milyon kullanıcıya sahipken, Binance Smart Chain ise 2,49 milyon kullanıcı kaydetti.

Düşüş dönemlerinde tutunmayı başaran projeler, bariz bir kullanışlılık düzeyine sahip oluyorlar. Bunu görmek için basit, erişilebilir ve eğlenceli bir yol olan Blockchain oyunları, bu nedenle yeni kullanıcılar için kripto alanıyla etkileşim geçidi olarak görülüyor. Diğer yandan uzmanlar, Web3’ün gelişmeye devam etmesine GameFi’ın da adapte olması gerektiğini ve “finansallaştırmayı” eğlencenin önüne koymaları gerektiğini söylüyor.

Oyun coinleri ve GameFi sektörü

Temmuz ayına ait DappRadar verileri, Blockchain tabanlı oyunların artan oran işlem hacmi kazandığını gösteriyor. Mevcut 173.17 milyon adet işlem sayısı, piyasanın diğer sektörlerinden önemli ölçüde daha yüksek. Bu seviyeye en yakın ikinci sektör 8.86 milyon ile DeFi piyasası.

İşlem sayısına en çok katkıda bulunan protokollere gelince, ilk sıralarda aşağıdaki ağlar yer alıyor.

  • WAX
  • Hive
  • BNB Smart Chain (BSC)
  • Solana (SOL)
  • Ronin

Son aylarda 158,23 milyon işlem sayısıyla WAX işlem hacminde lider.

Bu arada, işlem yapılan toplam değere borsalar hakim olmaya devam ediyor. Bu nedenle, oyun sektöründe şu anda kripto ekosisteminde aktif olan artan sayıda kullanıcı hazır.

Özetle, Blockchain oyunla ilgili altcoin’lerdeki keskin düzeltmeye rağmen, oyun, aktif kullanıcıları elde tutma açısından daha esnek sektörlerden biri olduğunu kanıtladı. Bu gerçek, özellikle oyun endüstrisinin artan popülaritesi ile birleştiğinde, uzmanlara göre bir sonraki boğa piyasasına öncülük etme potansiyeline sahip bir sektör olduğunu gösteriyor. Coinmuhendisi.com olarak analistlerin GameFi incelemelerini bu makalede ele aldık.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir