Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.768
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.768
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

AB’nin Kripto Para Düzenlemesi Bu Ay Gelebilir! İşte İçeriği

Konuya aşina olan kişiler, Avrupa Birliği’nin (AB) 27 üye devlette ortak kurallar koyacak kripto para birimi sektörünü düzenlemek için kilit mevzuat üzerinde bir anlaşmaya yaklaştığını söyledi. Şu anda AB’ye başkanlık eden Fransa ve Avrupa Parlamentosu, insanlara göre, Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) paketini tutan kalan sorunları çözme ve bu ay bir anlaşmaya varma konusunda iyimser. Müzakerecilerin 14 Haziran ve 30 Haziran’da bir araya gelmesi bekleniyor.

AB’de kripto para düzenlemesi için yenilikler geliyor

İlk olarak 2020’de sunulan MiCA, 17 trilyon dolarlık ekonomide birleşik kurallar oluşturarak Avrupalı ​​düzenleyicileri kripto para birimlerini denetlemenin ön saflarına yerleştirecek. Yatırımcı koruması ve kriptonun finansal istikrar üzerindeki etkisi gibi konuların ele alınması, geçen ay TerraUSD algoritmik stablecoin’inin çöküşünden sonra daha fazla aciliyet kazandı.

Üye devletler ve parlamento, MiCA’nın bazı önemli yönleri üzerinde hâlâ anlaşamamaktadır. İnsanlara göre, anlaşmazlık alanları şunlardır: En büyük kripto varlık servis sağlayıcılarının veya CASP’lerin denetimi. Gizli bilgileri tartışırken kimliği açıklanmamasını isteyen kişiler, her iki tarafın da, özellikle euro cinsinden olmayan işlemler için bir tavan getirerek bir ödeme yöntemi olarak stabilcoin kullanımının nasıl sınırlandırılacağını tartıştığını söyledi.

Parlamento, halka göre kripto varlıkların çevresel etkilerini mevzuatta hesaba katmak için de baskı yapıyor. Bitcoin madenciliği, işlemleri işlemek için büyük bilgi işlem gücü kullanmaya dayanır ve bu da büyük miktarda enerji tüketir.

Kara para aklamayla mücadele için kripto düzenlemeleri hızlanıyor

İnsanlara göre Fransa cumhurbaşkanlığı, Avrupa Komisyonu’nun CASP’lerin enerji tüketimini açıklama önerisini kabul etmeye istekli. Ayrıca parlamento üyeleri, AB yürütme organının bu tür ifşaatlar için bir inceleme maddesiyle birlikte teknik standartlar üretmesini istiyor. Üye devletler ve parlamento da kara para aklamayla mücadele maddelerinin MiCA paketine dahil edilmesi konusunda çatışıyor.

İnsanlara göre, ulusal hükümetler bunun için ayrı bir kurallar dizisi olduğunu düşünürken, milletvekilleri kara para aklamayla mücadele kurallarına uymayan bir CASP listesi oluşturmak istiyor. İnsanlar, Fransa cumhurbaşkanlığının bir anlaşma yapmak için böyle bir listeyi değerlendirmeye hazır olduğunu, ancak önerilenden farklı bir konfigürasyonla olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir